Кекс на сметані: рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах

Не в приклад магазинної кондитерці, домашня випічка куди корисніше для здоров’я, та й смачніше, ароматні – адже маминими ручками з любов’ю приготована, без будь-якої хімії. Сьогодні до чаю у нас дуже смачний кекс на сметані, рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах докладаємо. Все просто, кожна господиня своїм домочадцям може такої смакоти приготувати, і порадувати близьких.

Процес приготування досить простий, не вимагає дорогих інгредієнтів і багато часу. Кекс на сметані на нашу рецептом виходить ніжним, смачним, злегка з вологою серединкою. Його з легкістю можна приготувати до святкового столу. Домашній сметанний пиріг можна спекти порційно в силіконових формочках або в одній великій формі. За бажанням, готовий кекс прикрасьте розтопленим шоколадом, цукровою пудрою, або іншим кремом.

А ще подивіться, як приготувати смачне домашнє морозиво своїми руками: покроковий рецепт з фото. Це зовсім не складно, але корисно і смачно!

Необхідні інгредієнти:

  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор 370 г
  • Сіль 2 щіпки
  • Вершкове масло 150 г
  • Соняшникова олія 3 ст.л.
  • Борошно пшеничне 420-450 г
  • Розпушувач 2 ч.л.
  • Сметана 300 г
  • Ізюм 120 г
  • Масло вершкове для змащування
  • Сухарі панірувальні для посипання форми

Дістаньте з холодильника курячі яйця середнього розміру. Розбийте їх в миску з високими бортами. Насипте сіль і цукровий пісок.

Озбройтеся міксером і збийте до збільшення яєчної маси і зміни кольору на світліший. За бажанням, додайте трохи ванільного цукру.

Масло трохи підтопило в мікрохвильовці і злегка остудіть. Воно не повинно бути гарячим. До збитих яєць додайте вершкове масло і соняшникова олія. Замість вершкового масла можна використовувати маргарин. Продовжіть збивати міксером до однорідної консистенції.

Можна приготувати кекс на домашній сметані або магазинної. В даному рецепті сметана з жирністю 15%. Якщо кисло-молочний продукт дуже рідкий, можливо, знадобиться більше борошна. Додайте сметану. Збийте, щоб всі інгредієнти добре з’єдналися.

Борошно перед використанням просійте через дрібне ситечко. Підсипте невеликими порціями до тесту. Введіть розпушувач. Всі продукти добре перемішайте.

Ізюм, бажано, використовувати без кісточки. Якщо родзинки занадто тверді, залийте їх окропом на 3-5 хвилин. Злийте рідину і обсушіть сухофрукти серветкою. Додайте родзинки до тесту і гарненько перемішайте. Готове тісто злегка густуватої. Якщо переборщили з борошном, додайте трохи молока.

Підберіть підходящу форму для кексу, можна круглу, прямокутну, квадратну. Змастіть тонким шаром масла і посипте панірувальними сухарями. Перекладіть тісто, залишаючи, приблизно, 2 см до краю, і розрівняйте лопаткою.

Надішліть в гарячу духову шафу на 160-170 градусів на 60-80 хвилин. Так як духові печі у нас відрізняються, час від часу, потрібно перевіряти пиріг на готовність дерев’яною шпажкою. Моя духовка слабенька, тому я випікала при температурі 150-160 градусів близько 1,5 години, щоб серединка пропеклась, а на дно духовки я відправляю жаростійкий ємність з водою, щоб низ не підгорів. Загалом, у кожного своє, стежте.

Наш ароматний кекс, приготований на сметані в духовці, готовий. Рецепт простий і смачний, печіть із задоволенням. Остудіть, прикрасьте на свій розсуд і приємного чаювання!

До пирога можете приготувати смачний і корисний чай «масала» – почитайте про його корисні властивості і рецепті приготування.