Кета малосольная – фото рецепт, як приготувати

опис

малосольна кета – дуже смачна делікатесна рибка, яка сподобається всім без винятку. З цього покрокового рецептом з фото філе кети виходить таким же ніжним, як і малосольне філе сьомги.

У кулінарії засолену свіжу кету можна застосувати по-різному. З її використанням виходять дуже смачні салати, легкі закуски, і навіть звичайні бутерброди з такою соковитою рибкою набувають святковий зовнішній вигляд. Незважаючи на те що калорійність домашньої малосольной кети становить 186 кілокалорій на 100 грамів продукту, навіть стежать за своєю фігурою люди навряд чи зможуть відмовитися від такого смачного делікатесу.

Засолити кету в домашніх умовах можна сухим способом і в розсолі. У цьому рецепті ми скористаємося першим методом, так як на його підготовку йде менше часу і сил. Дуже важливо для засолу риби сухим способом використовувати тільки велику сіль. У такому вигляді вона розчиняється повільно і просаливаемой рибу повністю, тоді як дрібна сіль в процесі засолювання схоплюється щільною кіркою і просаливаемой тільки верхню частину рибки. Крім солі, для приготування малосольной кети можна використовувати і інші спеції: Перець мелений або горошком, сушений або свіжий часник, цілі або подрібнені ягоди ялівцю. Всі ці додаткові компоненти зроблять рибку ще смачніше і ароматний.

Зберігати малосольного кету швидкого приготування необхідно в пластмасових судках з маслом. Це забезпечить рибку максимальним терміном зберігання без втрати смаку і ніжної текстури. А щоб правильно приготувати смачний рибний продукт, необхідно скористатися наведеною нижче покроковою інструкцією з фото. Скориставшись нашими підказками, ви створите на своїй кухні найкращу і смачну малосольного кету.

Отже, приступимо до готування!

складові

кета

(1 шт.)

Кухонна сіль

(за смаком)

Цукровий пісок

(за смаком)

Лавровий лист

(за смаком)

Чорний перець горошком

(за смаком)

кроки

  1. Для початку підготуйте і обробити рибу. Відріжте хвіст і голову, а також розріжте уздовж риб’яче черевце, з якого дістаньте всі нутрощі. Потім кету гарненько сполосніть під краном.

  2. Увага! Відокремлені від риби хвіст і голову не викидайте. З цих рибних частин можна в подальшому зварити дуже смачну юшку. Для цієї мети також можна використовувати і риб’яче серце з печінкою.

  3. Далі підготуйте велику сіль і цукровий пісок. Ці інгредієнти бажано брати в пропорції 1: 1, але за бажанням цю кількість можна варіювати на свій розсуд.

  4. Потім візьміть кету і відокремте від неї хребет і дрібні кістки. Отриману рибну тушку гарненько змастити з усіх боків цукровим піском і сіллю. Також доповніть рибку листочками лавра і горошинами чорного перцю.

  5. Поверніть рибку в попереднє положення так, як показано на фото нижче.

  6. Складену кету помістіть в пакет, дно якого попередньо застеліть кухонним рушником. Злегка відкритий пакет із заготівлею відправте в холодильник на три доби для засолювання. Кожен день рибку акуратно перевертайте на іншу сторону.

  7. Після закінчення трьох днів засолений делікатес обробити на філе і щільно розфасуйте по пластмасовим судках. Залийте рибку невеликою кількістю рослинної олії і закрийте продукт кришкою. Після готову малосольного кету поставте в холодильник для подальшого зберігання.

    Смачного!