Хрін з лимоном на зиму – фото рецепт приготування

опис

Хрін з лимоном на зиму являє собою перекручену через м’ясорубку білого кольору суміш, яку в народі ще називають «чортівня». Більшість господинь заготовлюють на зиму таку заготовку лише тому, що вона чудово доповнює м’ясо, холодець і багато інших страви. В принципі, так і є, домашня чортівня дійсно надає таких страв легку гостроту і тим самим робить їх смак яскравіше і виразніше. Однак при її виготовленні мало хто з господинь замислюється ще й про те, що правильно приготований хрін на зиму є ще і неймовірно корисним.

Якщо говорити про корисні властивості саме кореня хрону, то він здатний надавати позитивний вплив на роботу шлунково-кишкового тракту. Також такий корінь виступає відхаркувальну і протизапальну засобом, тому він є ще й прекрасним натуральним засобом від кашлю і від простудних захворювань.

Приготований покроково у цій простому рецептом з фото і технологічної інструкції хрін з лимоном можна використовувати не тільки для внутрішнього застосування, а й для зовнішнього теж. Роками перевірений той факт, що перетертий в кашку корінь хрону здатний вилікувати радикуліт. У цьому випадку на поперек страждає на радикуліт людини потрібно розкласти суміш хрону у вигляді гірчичників. Все-таки народне лікування незамінне і з кожним роком цей факт тільки підтверджується.

Отже, приступимо до готування!

складові

корінь хрону

(1,5 кг)

Кухонна сіль

(1 ст. Л.)

Цукровий пісок

(3 ст. Л.)

лимон

(1 шт.)

кроки

  1. В першу чергу підготуйте необхідну кількість кореня хрону. У тому випадку, якщо у вас немає свого городу або дачі, то придбати головний інгредієнт для приготування пропонованої нами заготовки можна в магазині.

  2. У будь-якому випадку підготовлений хрін обов’язково добре промийте від бруду, після чого очистіть від верхнього шару.

  3. Далі чистий і очищений інгредієнт пропустіть через м’ясорубку з дрібними отворами. Однак перед цим надіньте на м’ясорубку пакет, щоб подрібнений корінь прямо потрапляв в нього.

  4. Отриману суміш викладіть з пакету в відповідну миску, після чого додайте в неї сіль і цукровий пісок. Після цього влийте в масу стільки окропу, щоб після перемішування заготовка вийшла густої консистенції.

  5. Ретельно перемішану масу розкладіть по чистим баночках. Потім в кожну баночку з хроном додайте по кілька крапель лимонного соку. Готові заготовки щільно закрутіть кришками, після чого поставте їх в холодильник на зберігання. Термін зберігання, заготовленого за цим рецептом хрону з лимоном, досягає трьох місяців. За бажанням, таку заготовку можна приготувати на зиму з помідорами, часником і буряком.

    Смачного!