Класична кабачкова ікра на зиму – рецепт з фото крок за кроком

опис

Класична кабачкова ікра на зиму і її приголомшливий ніжний смак нам запам’ятався ще з часів СРСР. У той час вона дійсно була по-справжньому смачною і при цьому завдяки своїй низькій собівартості була ще і доступна кожному бажаючому. До того ж придбати її можна було тоді абсолютно в будь-якому магазині і в бажаному кількості. Безумовно, багато вигадливі господині пробували приготувати таку смачну ікру з кабачків і в домашніх умовах. Однак смак такої домашньої закуски все одно дещо відрізнявся від магазинної і це, скажімо так, не дуже тішило господинь. Ні, домашня кабачкова ікра з помідорами виходила теж смачною, але мабуть не настільки смачною, раз люди все одно продовжували і далі купувати її.

У теперішній же час такий радянської кабачкової ікри з її справжніми смаковими якостями в магазинах вже, на жаль, годі й шукати. Більш того, та ікра, яка і продається під виглядом класичної радянської не є нею насправді. Зараз магазинна кабачкова ікра вже не та, яка була при СРСР. Саме тому багато господині намагаються приготувати таку кабачкову ікру по радянському ГОСТу в домашніх умовах. Швидше за все, комусь це точно вдалося, принаймні, нам точно!

Сьогодні ми представляємо вашій увазі той самий радянський класичний кулінарний рецепт приготування домашньої кабачкової ікри в домашніх умовах з покроковою інструкцією і фото. Закуска з кабачків з томатною пастою, приготована саме за цим рецептом виходить настільки смачною, що просто пальчики оближеш!

Отже, перейдемо до готування!

складові

кабачки

(1 кг)

морква

(400 г)

Ріпчаста цибуля

(400 г)

Томатна паста

(3 ст. Л.)

Рослинна олія

(50 мл)

оцет

(1 ст. Л.)

Кухонна сіль

(1 ч. Л.)

часник

(5 зубчиків)

кроки

  1. Підготуємо найголовніші інгредієнти сьогоднішнього рецепта – кабачки. Овочі промиємо, знімемо з них шкірку і подрібнити на тертці з крупною сіткою. У підходящої каструлі розігріємо олію і помістимо в нього натерті кабачки. Каструлю накриємо кришкою і протушкувати вміст близько семи хвилин.

  2. Морква відділимо від верхнього загрубілі шару, сполосніть під водою і натерти на крупній тертці. Лук звільнимо від лушпиння і порубати кубиками. Подрібнені моркву і цибулю обсмажити в окремій сковороді.

  3. Обсмажені овочі відправимо до протушенние кабачків. Отриману овочеву суміш перемішати і залишити на півгодини гаситися.

  4. Після закінчення тридцяти хвилин додамо в протушенние масу з овочів томатну пасту і подрібнений через прес часник. Заготівлю посолимо, злегка приперчив і залишимо ще потомитися на сім хвилин.

  5. У доведену до готовності закуску вольем оцет, після чого овочеву суміш перемістимо в чашу блендера. Ікру збиваємо до однорідності.

  6. Готову заготовку з кабачків расфасуем по стерилізованих банках і герметично закриємо їх кришками.

  7. Дуже ніжна класична кабачкова ікра на зиму за радянським госту на зиму готова. Тепер завдяки їй можна на час зануритися в ті приголомшливі роки при СРСР.

    Смачного!