Компот з брусниці на зиму – заготівля по фото рецептом в 3 літрових банках

опис

Компот з брусниці на зиму – ідеальна альтернатива магазинним напоїв, до того ж у багато разів корисніше і смачніше. Заготовлені з літа домашні напої в зимову пору року розходяться зі швидкістю світла, адже таким цінним компотом в свята можна пригостити гостей, а можна насолоджуватися ним і в звичайний повсякденний день.

Зварити компот з брусниці слід для того, щоб в своєму раціоні замінити їм воду, адже в ньому міститься безліч корисних властивостей. До того ж домашній напій можна вживати в холодному і гарячому стані, в будь-якому випадку він дуже смачний. У сонячні спекотні дні прохолодний брусничний компот прекрасно втамує спрагу, а в зимові холодні вечори він обов’язково вас зігріє.

Приготувати ягідний напій в домашніх умовах можна відразу з декількох видів ягід. Брусниця прекрасно гармонує з такими ягодами як малина, полуниця, ожина і з багатьма іншими, які не менш корисні і приємні на смак.

Отже, починаємо готувати цінний натуральний брусничний компот в домашніх умовах на 3 літрову банку, слідуючи покрокової інструкції простого фото рецепта, викладеного далі.

складові

брусниця

(9 ст.)

Цукровий пісок

(1,2 кг)

вода

(9 л)

кроки

  1. Для приготування брусничного компоту на зиму підготуємо тару для консервації. Банки слід перевірити на чистоту, а стерилізувати їх не обов’язково, але за бажанням їх можна обробити будь-яким швидким способом.

  2. Тепер готуємо ягоди брусниці, для цього гарненько їх промиємо і відділимо їх від поганих ягід, якщо такі є.

  3. Далі в підготовлені чисті баночки накладаємо ягоди. В одну трилітрову банку поміщаємо три склянки брусниці.

  4. Потім в каструлі закип’ятити воду і відправимо в неї кришки для стерилізації. Прокип’ятимо їх п’ять хвилин.

  5. Прийшов час зварити сироп для ягід. Для цього набираємо в ємність воду і переміщаємо її на середній вогонь.

  6. Далі додаємо в воду цукровий пісок, все ретельно перемішуємо і варимо рідина кілька хвилин.

  7. Тепер гарячої солодкою водичкою заливаємо ягоди брусниці до самого верху банок.

  8. Відразу ж необхідно банки закрити щільно кришками і кожну герметично закатати.

  9. Потім перевертаємо баночки з брусничним напоєм кришками в низ і ставимо в темне місце. Обов’язково слід накрити їх чимось теплим до повного охолодження вмісту.

  10. Після остиглий домашній напій відправляємо в льох і зберігаємо до зимової пори. Компот з брусниці на зиму готовий до вживання.

    Смачного!