Компот з черемхи на зиму – рецепт з фото на 3 літрову банку

опис

Компот з черемхи на зиму – дуже незвичайний освіжаючий напій, який зможе приготувати в домашніх умовах навіть починаюча господиня. Черемховий компот, приготований за цим фото рецептом, володіє дуже красивим бурштиновим кольором, перед яким дуже складно встояти. Однак після його випробування залишається дивовижне післясмак, яке надовго не дає забути про насичений смак домашнього Черемхова напою. Здавалося б, використовуючи такий простий рецепт з покроковими фото-прикладами, вдається створити своїми руками смачний ягідний компот на зиму.

В даному простому фото рецепті з покроковою інструкцією для приготування Черемхова напою використовується чорна черемха. Сезон повного дозрівання таких ягід припадає на кінець вересня. Хоч плоди чорної черемхи і починають вже чорніти в серпні, це ще не означає, що вони встигли і готові до використання. Щоб переконатися в тому, що черемхові плоди дійсно стиглі, потрібно перевірити колір їх власного соку. Для цього потрібно розчавити одну ягідку пальцями, після чого її сік виступить назовні. У стиглих ягід сік повинен бути яскраво рубінового кольору. Також для готування Черемхова компоту в домашніх умовах відмінно підходить і червона черемха, причому приготований з таких ягід напій виходить таким же смачним, як і компот, зроблений з плодів чорної черемхи.

Отже, перейдемо до готування!

складові

Черемуха

(1 кг)

Цукровий пісок

(300 г)

вода

(1,2-1,5 л)

кроки

  1. Перше, що потрібно зробити для приготування смачного ягідного напою в домашніх умовах, це дуже уважно перебрати плоди черемхи від гілочок і листочків, а також від зіпсованих ягід.

  2. Потім відібрану черемху необхідно ретельно промити в холодній воді, після чого її слід залишити на деякий час в друшляку для стека води.

  3. Тепер, коли ягоди для компоту підготовлені, потрібно зварити для них сироп. Для цього заповнимо каструльку необхідною кількістю води, після чого доведемо рідину до кипіння. У киплячу воду додамо цукровий пісок, а після розчинний його. У процесі варіння сиропу потрібно обов’язково знімати піну, що утворюється. Після повного розчинення цукру сироп потрібно прибрати з вогню.

  4. Далі промиті ягоди черемхи необхідно обов’язково пробланшировать в окропі протягом декількох хвилин. Для бланшування плодів потрібно закип’ятити воду в окремій каструльці. Після, пробланшировать черемху слід додати в гарячий цукровий сироп, після чого вона повинна в ньому пробути протягом п’яти годин.

  5. Через п’ять годин ягоди черемхи потрібно витягти з сиропу і розфасувати по стерильним баночках. Сироп, в якому весь цей час перебувала черемха, потрібно ще раз прокип’ятити, а потім їм необхідно заповнити баночки з ягодами. Після цього підготовлені заготовки слід відразу герметично закрити кришками і укутати теплою ковдрою до охолодження. Компот з черемхи на 3 літрову банку на зиму готовий. Зберігатися він повинен весь час в прохолодному приміщенні.

    Смачного!