Компот з чорної смородини на зиму – фото рецепт, як приготувати на 3 літрову банку

опис

Компот з чорної смородини на зиму стане для вас альтернативою всім синтетичним газованим напоям. Зрозуміло, готувати домашній компот можна не тільки зі смородини, але в цьому простому покроковому рецепті з фото йтиметься саме про ці стиглих і соковитих ягодах. Мало хто знає, але саме смородина містить в собі самий розширений список вітамінів, чимало в ній також калію, заліза і фосфору. Всі ці мікроелементи просто необхідні зростаючому організму, також вони зміцнюють і підтримують в тонусі імунну систему. Нескладно буде прищепити дітям звичку пити замість магазинних напоїв компоти, особливо, якщо знати, як правильно і смачно їх готувати.

Чим же ще так корисна чорна смородина? Відвар з листя і плодів цієї рослини використовують для очищення крові, підвищення апетитна, поліпшення обміну речовин і зниження рівня цукру в крові при діабеті. Це лише невеликий і найпопулярніший перелік способів застосування ягід смородини. Не варто думати, що застосовують дану рослину тільки в народних лікувальних рецептах, не менше часто смородину використовують також в сучасній медицині і косметології. Тепер, коли ви переконалися в корисності цих ягід, можна приступати до приготування дуже насиченого за смаком і ароматного узвару на 3 літрову банку з чорної смородини на зиму в домашніх умовах.

складові

Чорна смородина

(150 г)

Цукровий пісок

(80 г)

вода

(750-800 мл)

кроки

  1. Для створення домашнього напою з ягід смородини нам знадобиться не так вже й багато інгредієнтів. На збір ягід найкраще вирушати в віддалену від великих міст місцевість, де зміг від підприємств ще не встиг здійснити замах на натуральність і корисність рослин і дерев.

  2. Зібрану смородину висипаємо в друшляк, а його виставляємо під проточну воду, промиваючи таким чином все ягоди. Попутно видаляємо з друшляка весь садовий сміття на кшталт сухих гілочок і листочків, не забуваємо відібрати тільки стиглі і не зіпсовані ягоди. Ми залишаємо смородину після промивання сохнути.

  3. Поки ягода висихає, займемося приготуванням сиропу. У невеликій сотейник заливаємо вказаний обсяг чистої холодної води, до неї додаємо цукровий пісок, ретельно все розмішуємо і виставляємо на вогонь.

  4. Рідина в сотейнику доводимо до кипіння, після чого вогонь можна злегка зменшити. Готуємо сироп протягом 2-3 хвилин, періодично помішувати його.

  5. На даному етапі підготуємо скляні банки, простерилізувавши їх на пару протягом 5-10 хвилин разом з кришками.

  6. Засипаємо в окріп раніше підготовлені нами ягоди чорної смородини, варимо компот на невеликому вогні ще протягом 2 хвилин.

  7. Повторно кип’ятити компот немає необхідності, інакше він втратить частину свого натурального смаку і корисних мікроелементів. Заливаємо гарячий компот з ягодами в підготовлені банки, відразу ж їх закочує за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо заготовку догори дном, накриваємо пледом і до повного охолодження залишаємо в такому вигляді. Компот з чорної смородини на зиму по найпростішому рецептом без стерилізації готовий.

    Смачного!