Компот з чорноплідної горобини на зиму – рецепт з фото без стерилізації

опис

Компот з чорноплідної горобини на зиму – простий вітамінний напій, який з легкістю і дуже швидко може приготувати в домашніх умовах своїми руками абсолютно будь-яка господиня, навіть зовсім недосвідчена в мистецтві кулінарії і заготовок на зиму.

Дуже простий і зрозумілий покроковий рецепт з картинками допоможе на власні очі побачити весь процес приготування, і допоможе вам утвердитися у власних очах, адже вміння приходять з досвідом, а досвід набувається в процесі приготування заготовки. На фотографіях показаний весь хід приготування – ви бачите, як повинен виглядати компот з чорноплідної горобини на зиму і наскільки швидко і просто він готується.

На приготування порції компоту ви витратите близько півгодини часу, включаючи попередню стерилізацію посуду і кришок для консервування. Готується такий напій без наступної стерилізації. Закатати компот ви можете як в літрові банки, так і в 3 літрову банку, дотримуючись пропорції закладки.

Заготівля компотів з натуральних фруктів і ягід хороша тим, що напої повністю готові до вживання, зберігають максимальну кількість вітамінів і повністю передають смак свіжозвареного компоту. Компот, зварений за запропонованим рецептом, із задоволенням будуть пити і дорослі і діти. Деякі господині варять такий компот з додаванням яблук, але в такому випадку доведеться жертвувати кількістю ягід горобини, а колір і смак компоту буде не насиченим.

Приготуйте разом з нами смачний вітамінний напій на зиму і отримаєте заряд бадьорості і гарного настрою взимку, вживаючи його замість чаю. З його допомогою ви допоможете своєму організму справлятися з труднощами зимових перепадів настрою і поповните запаси життєво необхідних речовин, що зміцнюють імунітет, зміцните судини і зможете нормалізувати діяльність щитовидної залози. Відсутність консервантів в рецептурі дозволяє зробити компот повністю натуральним і дасть можливість вживати такий напій навіть діткам, адже ягода не викликає алергічних реакцій. Приступимо до заготівлі!

складові

Чорноплідна горобина

(1/3 банки)

вода

(1 л)

Цукровий пісок

(500 г)

кроки

  1. Перебираємо ягоди чорноплідної горобини, відокремлюємо їх від плодоніжки і складаємо в глибоку миску, в якій будемо їх мити. Ретельно промиваємо в проточній воді, перемішуючи руками в мисочці. Ягоди мають досить стійкий пігмент в своєму складі, тому доцільно надіти звичайні медичні рукавички. Промиті ягідки зливаємо через друшляк і даємо стекти надлишків води. Після цього пересипаємо в чисту миску і переходимо до наступного етапу приготування компоту на зиму.

  2. Промиваємо в теплій воді з додаванням харчової соди банки або бутлі, а потім полощіть з в проточній воді. Обов’язковою умовою для тривалого й успішного зберігання даного компоту вважається стерилізація посуду, в яку будемо закладати ягоду. Стерилізувати ви можете будь-яким способом, який тільки доведеться вам до душі: на пару, в мікрохвильовці або в духовці. Стерилізувати на пару літрову банку потрібно протягом п’яти-семи хвилин, а 3 літрову – протягом десяти хвилин. Також необхідно промити і проварити згодом в окропі протягом двох хвилин кришки для закачування компоту. Не забувайте виймати гумові кільця-ущільнювачі перед опусканням кришок в окріп. У стерильну просушену банку або бутель викладаємо підготовлену чорноплідна горобина, заповнюючи їх приблизно на третину, трохи провертаючи банку, щоб ягоди комфортно розташувалися.

  3. Варимо цукровий сироп, яким будемо заливати ягоди в банку. Для цього розчиняємо півкіло цукру в одному літрі води і добре перемішуємо в каструлі з широким дном і високими стінками – сироп підніметься піною при кипінні. На банку об’ємом один літр необхідно майже сімсот мілілітрів рідини, а на бутель – близько двох з половиною літрів. Ставимо ємність з сиропом на середній по силі вогонь і доводимо до кипіння. Після того як сироп завирує, зменшуємо вогонь і залишаємо заливку варитися приблизно на десять хвилин. Чистим ополоником розіллємо киплячу рідину в банки з горобиною, відразу ж накриємо кришками і закатати для подальшого зберігання. Компот з чорноплідної горобини на зиму готовий!

  4. Укутуємо компот в теплий вовняний плед або ватяну ковдру, перевертаючи банки догори дном, і залишаємо до повного охолодження приблизно на ніч. Прибирати на зберігання можна тільки повністю остиглий компот. Придатний до вживання напій буде протягом календарного року, а до вживання буде готовий не раніше, ніж через місяць.

    Смачного!