Компот з кабачків на зиму, як ананас – фото рецепт приготування

опис

Компот з кабачків на зиму, як ананас, готуватися неймовірно просто і за смаком вас дійсно здивує. Складно повірити або хоча б уявити, що кабачок буде нагадувати за смаком ананас. Цей дивовижний овоч має дуже корисна властивість: він легко набуває смаки і навіть запахи тих продуктів, разом з якими готується. При цьому кабачок, як і будь-який інший натуральний продукт, володіє масою корисних якостей і все їх в процесі приготування зберігає. Якщо ви переживаєте з приводу смаку, тоді спробуйте приготувати на зиму хоча б баночку такого незвичайного напою.

Для того щоб процес готування був швидким і максимально простим, ми розмістили нижче наочний покроковий фото рецепт приготування компоту з кабачків зі смаком ананаса. З цього самого рецепта ви дізнаєтеся всі важливі тонкощі і секрети створення натурального і смачного напою. В результаті навіть шматочки кабачків на дні банки з компотом будуть походити на шматочки ананаса. Поїти таким домашнім напоєм дітей куди більш корисно, ніж навіть самими натуральними, якщо вірити упаковці, свежевижатими магазинними соками. Приступимо до заготівлі на зиму компоту з кабачків з ананасовим смаком в домашніх умовах.

складові

кабачки

(800 г)

лимон

(1 шт.)

гвоздика

(2 шт.)

Цукровий пісок

(300 г)

кроки

  1. Підготуємо для створення такого незвичайного компоту всі необхідні інгредієнти. Кабачок необхідно вибрати стиглий і щільний без зіпсованих місць і вад. Всі інші продукти можна просто придбати в найближчому магазині.

  2. Пару молодих кабачків, обраних спеціально для приготування такого компоту, ретельно промиваємо в холодній воді, а потім нарізаємо невеликими однаковими шматочками так, як показано на фото. Насіння з кабачків ми видаляти не будемо.

  3. Викладаємо всі підготовлені кубики кабачків в глибоку каструлю, заливаємо їх холодною чистою водою так, щоб рідина була на рівні подрібнених овочів. Відправляємо каструлю на плиту і доводимо воду до кипіння на середньому вогні.

  4. Після закипання, варимо шматочки кабачків протягом наступних 5 хвилин при цьому зменшуємо вогонь.

  5. У каструлю відправляємо все підготовлене кількість цукрового піску. Ретельно перемішуємо інгредієнти і варимо все на тому ж невеликому вогні до тих пір, поки шматочки кабачків не стануть купувати легку прозорість.

  6. До інгредієнтів відправляємо парочку сушених гвоздик, при цьому все ще продовжуємо варити основу для компоту з кабачків.

  7. Банки разом з кришками стерилізуємо на пару. Ви також можете використовувати будь-який інший відомий і більш зручний для вас спосіб, щоб підготувати банки для компоту.

  8. Готовність компоту слід визначати за його кольором: рідина стане більш каламутною, а шматочки кабачків тепер дійсно будуть нагадувати ананас.

  9. На цьому етапі прибираємо каструлю з вогню, лимон розрізаємо навпіл і видавлюємо в компот його сік так, щоб в каструлю, бува, не впали кісточки.

  10. В раніше підготовлені нами банки заливаємо ще не остиглий компот, герметично закочує їх кришками і перевертаємо догори дном. У такому вигляді залишаємо напій до повного охолодження і тільки потім прибираємо в комору. Смачний компот з кабачків, як ананас на зиму готовий.

    Смачного!