Компот з різаних яблук на зиму – простий рецепт з фото

опис

Компот з різаних яблук на зиму – приголомшливий фруктовий напій, який дуже легко приготувати своїми руками без стерилізації, якщо використовувати для цього наведену нижче технологічну інструкцію з покроковими фото. За допомогою неї ви запасетесь на зиму саме тим домашнім напоєм, який в зимову пору року вас точно порадує своїм божественним і натуральним смаком. Більш того, приготований за цим фото рецептом яблучний компот нагородить вас взимку ще й консервованими фруктами. Все тому, що ми пропонуємо заготовити на зиму не просто смачний напій, але і яблучка, порізані дольками, які згодом консервуються разом з ним.

Головним секретом приготування яблучного компоту в домашніх умовах є обраний для цього сорт яблук. Безумовно, використовуючи цей простий рецепт з фото, законсервувати таким способом фрукти можна абсолютно будь-якого сорту. Однак правильно обраний вид таких плодів все ж позитивно позначиться на запропонованої нами консервації. тому в нашому випадку краще використовувати той сорт яблук, який володіє тільки соковитими кисло-солодкими плодами.

Отже, перейдемо до консервації компоту з різаних яблук на зиму!

складові

яблука

(800 г)

Цукровий пісок

(1/2 склянки)

вода

(1 склянка)

кроки

  1. Для приготування яблучного компоту в домашніх умовах рекомендується використовувати ті яблучка, які були зібрані в власному фруктовому саду. Тільки домашні фрукти володіють справжнім ароматом і смаком, що не можна сказати про покупних плодах.

  2. Після того як яблука були зібрані, їх потрібно дуже добре вимити. Порада! Якщо для створення цієї консервації плоди були обрані різного ґатунку, то їх краще розфасувати по окремих ємностей, щоб згодом кожна заготовка була приготовлена ??з одного виду яблук.

  3. Далі промиті фрукти необхідно відокремити від шкірки, після чого з них потрібно вирізати серцевини з кісточками. Після, очищені яблука слід нарізати невеликими шматочками.

  4. Потім підготовлені яблучні дольки потрібно щільно укласти в стерильні баночки, після чого їх необхідно залити крутим окропом. Коли все баночки будуть заповнені, їх потрібно буде прикрити на десять хвилин кришками, щоб знаходиться в них водичка, як слід, просочилася фруктами. Після ж настоявся воду потрібно буде злити з банок в одну загальну каструлю.

  5. У рідину, яка була злита з банок в каструльку, необхідно додати цукровий пісок, щоб згодом зварити з неї солодкий сироп для фруктів. Сироп потрібно тримати на плиті до тих пір, поки він не прокипить кілька хвилин. Далі прокипяченной солодкою водичкою слід заповнити баночки з яблучними часточками, а після герметично закрити їх кришками.

  6. Закриті заготовки обов’язково потрібно перевернути кришками вниз, після чого їх необхідно поставити в зручне місце під теплу ковдру до охолодження.

  7. Через одну добу остиглий напій можна буде перемістити до решти запасів на зиму. От і все! Фруктовий компот з різаних яблучок вже готовий вас радувати взимку, залишилося тільки дочекатися настання цього холодного періоду року. Смачної зими!