Компот з жовтої сливи на зиму – рецепт заготовки з фото без стерилізації

опис

Компот з жовтої сливи на зиму можна і обов’язково потрібно готувати, адже жоден магазинний напій не зрівнятися з ним за смаком. Мало що взагалі може конкурувати з домашніми заготовками не тільки в корисних, але і в смакових якостях. Готуючи компот або будь-яку іншу зимову заготовку в домашніх умовах, ви будете повністю впевнені в її натуральності, адже все буде створено вашими руками. Також готуючи компоти самостійно, можна регулювати кількість тих чи інших інгредієнтів. Можна зробити компот трохи солодше або, навпаки, додати йому кислинки.

Покроковий фото рецепт, який наочно представлений нижче, створений нами для того, щоб ви легко змогли приготувати свій власний компот зі слив навіть в тому випадку, його робите це в перший раз. Ніякі додаткові інгредієнти ми використовувати не будемо, хоча багато класичні рецепти включають в себе використання спецій. Наш рецепт також традиційний, але більш простий і зрозумілий. Жовта слива – ідеальний головний інгредієнт для компоту: вона в міру солодка. З невеликою кислинкою і дуже освіжаюча. Компот з неї буде добре втамовувати спрагу. Приступимо до заготівлі на зиму компоту з жовтої сливи.

складові

Зливи

(Жовті, за смаком)

вода

(700 мл)

Цукровий пісок

(1 ст.)

кроки

  1. Для приготування будь-якого компоту потрібні досить стиглі, але ще щільні плоди: так вони гарантовано в компоті не перетворяться в кашу і будуть відчуватися після відкриття банки повноцінно. Користуючись даним принципом, вибираємо для варіння компоту апетитні стиглі жовті сливи, потім ретельно промиваємо їх у холодній воді, засипаємо в друшляк і чекаємо, коли вся вода стече. Кількість злив в рецепті не вказано, але їх потрібно рівно стільки, скільки поміститься в дві банки.

  2. Заздалегідь стерилізуємо скляний банки і кришки до них, викладаємо підготовлені плоди в банки так, як показано на фото. Банки накриваємо кришками і вирушаємо готувати сироп.

  3. У приготуванні сиропу немає нічого складного, головне – дотримуватися пропорції. Заливаємо в емальовану каструлю всю чисту холодну воду, що вказана в інгредієнтах, туди ж засипаємо склянку цукру. Кип’ятимо рідина, розмішуємо і варимо до тих пір, поки всі кристали не розчинятися. При цьому вогонь повинен бути невеликим і рівень води повинен залишитися практично незмінним. Тепер потрібно дуже швидко, але акуратно і дотримуючись запобіжних заходів, залити киплячий цукровий сироп в банки, тут же з щільно закрутивши. Перевертаємо банки з компотом догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження десь в кутку кухні.

  4. Приготований і повністю остиглий напій можна відправляти на зберігання в комору або будь-яке інше підходяще місце. Домашній компот з жовтої сливи на зиму без стерилізації готовий.

    Смачного!