Коржики на сметані


Прості коржики на сметані. М’які, ніжні як бісквітні. Бабушкін рецепт з дитинства, думаю рецепта як такого у бабусі не було, вона їх робила машинально і на око, тому відступу на плюс мінус в моєму рецепті допускаються.

Як приготувати коржики

  • У миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач, сіль і перемішуємо. Звичайно ж раніше разрихдітеля не було і використовували соду. Бабуся просто перемішувала соду зі сметаною і таким чином гасила соду, а потім вже цю сметану виливала в борошно. Так що, якщо немає розпушувача – можна поступити таким же чином.
  • До сухої суміші додаємо яйце, цукор, сметану, розм’якшене вершкове масло або маргарин.
  • Замісити м’яке, липнуче до рук тісто. Муки може знадобиться трохи більше.
  • Дайте тесту відпочити хвилин 20. За цей час прогрійте духовку і підготуйте лист.

  • Розкачуємо тісто в пласт товщиною десь до 1 см. І склянкою або чашкою вирізаємо коржики.
  • Присипаємо коржики НІЖ УГОДНО: смаженими насінням, горішками, кунжутом, маком або просто цукром. Можна змастити злегка збитим яйцем, але можна і не змащувати.
  • Ставимо в розігріту (приблизно 170-180 градусів) духовку і випікаємо близько 20 хвилин. Просто відкривайте духовку, вилочкою піднімайте коржик і дивіться щоб денце підрум’янилося.


Коржики виходять м’які, ніжні як бісквітні. Так що ось так от – дешево і сердито, такі собі коржики на будній день.

Смачного!
ВІДЕО рецепт приготування коржиків на сметані:

Рецепт коржиків:

  • (Стакан 250 мл.)
  • Борошно – 2 склянки
  • Розпушувач – 2 ч. Ложки
  • Сіль -1/2 ч. Ложки
  • Цукор – 4-6 ст. ложок
  • Сметана будь-якої жирності – 1 неповна склянка
  • Вершкове масло або маргарин – 60 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.