Котлети в духовці


Котлети в духовці виходять не такими жирними, як на сковороді і за смаком нагадують шкільні столовські котлетки, а якщо не класти в них часник так взагалі точно, як в школі.

приготування

Деко я застилаю розрізаним рукавом для запікання, так як я ледащо і не люблю мити деко.
Виливаю на нього трохи рослинного масла і розмазував по листу. Це зручно робити паперовою серветкою, яку потім просто викидаю.
Хлібний батон замочуємо в молоці або воді хвилин на 5 потім злегка віджимаємо і кришимо. Краще, коли батон буде вчорашній. Попередньо корочку з батона я зрізаю, але можна цього і не робити.

Змішуємо всі інгредієнти, а саме:
1. Фарш
2. Часник, сіль, перець (можна зелень порубати)
3. Сметана (майонез, молоко або просто вода) – для соковитості
4. Підготовлений батон

Добре перемішуємо руками, формуємо котлети, обвалюють їх в панірувальних сухарях і викладаємо на підготовлений лист.

Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Готуватися котлетки будуть 30 – 40 хвилин. Перевертати їх не треба вони і ТАК добре пропекутся.
Прибираємо плівку з дека – все чистота і порядок, і котлетки готові.

Всім смачного!

ВІДЕО рецепт приготування котлет в духовці:

Склад котлет:

  • Фарш м’ясний (будь-який) – 1 кг.
  • Часник, сіль, перець – за смаком
  • Сметана – 100 гр. (Майонез, молоко або просто вода)
  • Батон замочений в молоці або воді – 3 скибочки
  • Панірувальні сухарі – 250 гр.
  • Рослинна олія – ??3-4 ст. ложки