Котлети з круп: 3 простих рецепта смачних котлет

У кризовий час, хотілося б трохи заощадити на харчуванні, але так, щоб наш організм отримував необхідні корисні елементи. Виходом у цій ситуації можуть бути котлети з круп – вівсянки, гречки, пшона.

Крім того, котлети з круп, це ще пісні страви, що актуально для тих, хто поститься людей.

Котлети з круп – прості і ситні блюда і 3 рецепта цих смачних котлет ми сьогодні розглянемо.

1.Котлети з вівсяно-картопляного фаршу
2. Котлети з гречки – гречаники
3. Биточки пшоняні – ласощі

Котлети з вівсяно-картопляного фаршу

Необхідні продукти:

  • 100 г сиру «Сулугуні»
  • 100 г вівсяних пластівців
  • 1 яйце, можна без нього
  • 100 г картопляного пюре (або 2-3 шт сирої картоплі)
  • сіль, перець за смаком
  • панірувальні сухарі

Готується так:

1.Овсяние пластівці заливаємо водою і проварюємо хвилини 3, потім подрібнюємо в блендері. Додаємо яйце, все перемішуємо.

2.Смешіваем сир з пластівцями і картопляним пюре, солимо і перчимо, добре перемішуємо.

3. Змоченими в воді руками, сформуємо котлети, запаніруем в сухарях.

4. На сковороді, з розігрітою олією обсмажуємо котлети, на нижче середнього вогні, під кришкою, по 5 хвилин з кожного боку.

Котлети з гречки -гречанікі

Необхідні продукти:

  • 200 г гречаної крупи
  • 400 г води
  • 1 відварну картоплю
  • 1 цибулина
  • 1 яйце, можна без нього
  • 30 г манки
  • сіль перець
  • 2 зубчики часнику

Готується так:

1.Гречневую крупу відварюємо у воді, пропорція води і гречки 2: 1.

2. Відварену картоплю нарізаємо.

3. Подрібнену цибулю обсмажуємо. Часник подрібнити.

4. Всі продукти змішуємо і розминаємо толокушкой або перебиваємо в блендері, додаємо яйце, манку, солимо і перчимо. Перемішуємо, якщо суміш вийшла рідкуватий – додаємо ще манку. Дати постояти, щоб манка розбухла.

5. Розігріваємо олію 1 столові ложки.

6. Сформуємо котлети, запаніруем в сухарях і обсмажити на сковороді.

На початку на сильному вогні, щоб схопилася скоринка, а потім зменшуємо вогонь. Обсмажуємо з двох сторін.

Подаємо зі сметаною.

Биточки пшоняні – ласощі

Необхідні продукти:

  • 100 г пшона
  • 300 мл молока
  • 1 ст.л. цукру
  • 1/4 ч.л. цукру
  • 30 г сухарів
  • 2 ст.л. сметани
  • масло рослинне для смаження

Готується так:

1.Пшено промиваємо в теплій воді.

2. Молоко кип’ятимо, солимо і додаємо цукор, пшоно і все перемішуємо.

Варимо помішуючи 25 хвилин. Після накриваємо кришкою, знімаємо з вогню і вкутуємо.

3. Після охолоджуємо, робимо биточки, спочатку паніруємо в сухарях, а потім підсмажуємо на олії, з двох сторін.

Подавати зі сметаною.