Ковбаса з індички – покроковий фото рецепт приготування

опис

Ковбаса з індички – одна із заготовок, яку з’їдає безвідмовно і без залишку в лічені хвилини. Приготувавши один раз цю закуску вам не доведеться стояти перед вибором, щоб такого смачненького приготувати. А якщо частина сирої домашньої ковбаси з м’яса індички ви заховаєте в холодильник, то ситний швидкий сніданок або вечерю вам забезпечений, адже приготувати ковбасу з напівфабрикату можна неймовірно швидко. Можна зустріти у продажу безліч варіантів від різних виробників подібної ковбаси, але приготувавши один раз закуску своїми руками, у вас і гадки не буде її купити.

Рецепти домашньої ковбаси з м’яса птиці, курки або індички, давно відомі багатьом господиням. Її готують в кишках і без кишок, в фользі, в харчовій плівці, в ветчінніце, і навіть в склянці. Ковбаса з філе індички буває вареної, запеченої в духовці, сиров’яленому і копченої – способів приготування безліч, як і супутніх філе інгредієнтів і їх компонування. Домашню ковбасу з індички готують навіть з додаванням свинини і курки.

Різний набір пряних трав і додаткових інгредієнтів, робить ковбасу різною, за своїм смачною і неповторною. Пропонований нами смачний рецепт домашньої ковбаси з найкращою частини туші індички з додаванням м’якого пармезану зробить ковбасу ніжною, і м’якою. Без перебільшення можна сказати, що ця ковбаса – найсмачніша, така, що просто пальчики оближеш! Та й калорійність цієї закуски дуже обрадує – вона дуже невисока, менше 200 Ккал в 100 грамах продукту.

Приготувати цю дивну ковбасу з індички в домашніх умовах дуже просто і легко. Чи не потрібно будь-яких пристосувань, ну, хіба що процес варіння вам зможе полегшити мультиварка з функцією приготування на пару. Ми розповімо вам, як зробити цю ковбасу, приклавши мінімум зусиль, скориставшись докладним описом і покроковими фотографіями всього процесу приготування ніжної закуски.

складові

Куряче яйце

(1 шт.)

сир

(Пармезан, 40 г)

Манна крупа

(Або мелені сухарі, 20 г)

Ріпчаста цибуля

(50 г)

Перець чилі

(1 стручок)

розмарин

(3 гілочки)

Мускатний горіх

(за смаком)

часник

(за смаком)

Чорний перець мелений

(за смаком)

Оливкова олія

(2-3 ст. Л.)

індичка

(Філе, 400 г)

кроки

  1. Підготуємо компоненти для приготування дивовижно смачною ковбаси з індички: ніжне охолоджене філе, гострий перець чилі, мускатний горіх, невеликий шматочок пармезану, цибулину і часник, свіже куряче яйце, трохи манної крупи для зв’язки і звичні прянощі: розмарин і чорний перець. Філе індички промиємо в холодній воді, грунтовно знімемо всі пленочки і промокніть паперовими серветками, щоб увібрати надлишок вологи.

  2. Після цього наріжемо великими шматками і перекладемо в глибоку миску і поставимо в холодильник, накривши харчовою плівкою. Перед відправленням в холодильник подрібнене філе добре посолити і поперчити свіжо чорним перцем. Маринуватися м’ясо повинно не менше доби, а оптимально двох. Після закінчення часу виймемо м’ясо з холодильника і приступимо до подальших дій.

  3. Очистимо цибулю і обсмажити його до золотистого кольору на оливковій олії, додавши в кінці пасерування зубок дрібно нарізаного часнику. Доведені до готовності цибулю і часник виловимо шумівкою і дамо максимально стекти маслу, а потім викладемо його до подрібненого м’яса.

  4. З гілочок розмарину відокремлюємо листочки і нарізаємо їх на дуже дрібні шматочки – чим менше, тим краще – і додамо прянощі до м’яса. Після цього подрібнити стручки гострого перцю, але спочатку добре промиємо їх в проточній воді і добре обсушити за допомогою паперових серветок. Одягнемо гумові медичні рукавички, щоб захистити шкіру рук від їдкого соку і фарбування. Перед подрібненням обов’язково відділимо від стручка плодоніжки і виймемо насіння. Ковбаса з цього цікавого рецептом повинна вийти досить гострою, тому не шкодуйте перцю – нарізайте його подрібніше і побільше. Масу знову потрібно ретельно перемішати.

  5. В середині перемішаного фаршу зробимо невелике заглиблення, а потім вобьем в нього одне яйце. Не забувайте гарненько промити його перед застосуванням: чистота на кухні – запорука відмінного здоров’я! Потім масу посиплемо підготовленими раніше меленими сухарями або манною крупою (на вибір) і додаємо половинку подрібненого мускатного горіха. Після цього знову перемішати. Робити це доведеться досить довго – до повного обволікання яйцем всіх інших компонентів.

  6. Викладемо м’ясний фарш з добавками на шматочок харчової плівки. Трохи змоченою чистою водою, а потім наріжемо сир і викладемо його як на фото – на середину фаршу. Перемішувати більше не будемо. Тепер потрібно згорнути фарш в рулет, стежачи за тим, щоб сир не виступав назовні. У готової ковбаси він повинен опинитися всередині.

  7. Згорнуту ковбасу обертаємо плівкою ще в кілька шарів, а потім перев’язуємо батон так, як показано на фото: по краях, а потім кілька разів навхрест.

  8. Додамо ковбасі потрібну форму при викладанні на піддон для подальшого приготування. Готувати ковбасу з індички будемо на пару – так вона вийде корисніше. Відмінною помічницею в цій справі стане мультиварка, а якщо у вас в господарстві її немає, то проблему допоможе вирішити звичайний друшляк і каструля з кришкою. Варити ковбасу після закипання потрібно протягом двадцяти п’яти хвилин. В мультиварці також вибирайте в ручних налаштуваннях цей час, або комбінуйте його з двох програм.

  9. Після закінчення часу ковбаса набуде вигляду як на фото. Тепер ви знаєте, як приготувати смачну і дуже корисну домашню ковбасу «пальчики оближеш» з індички з сиром і перцем своїми руками.

  10. Можете приготувати кілька порцій ковбаси і заморозити їх в сирому вигляді в морозильній камері, а потім в лічені хвилини готувати цю закуску. Ковбаса з індички по простому рецептом обов’язково знайде своїх поціновувачів і буде доречна на столі в будь-який день – як в звичайний день, так і на свято. Остудіть батон перед нарізкою, обережно звільніть від харчової плівки і мотузки, а потім наріжте на красиві скибочки. Подавайте як самостійну закуску або на бутерброді.

    Смачного!