Кумкват сушений – рецепт з фото, як засушити корисний фрукт

опис

кумкват сушений – це відмінне ласощі, яке, до того ж, ще й досить корисне. Однак, діабетикам вживати кумкват потрібно з граничною обережністю, інакше він може нанести шкоду.

Звичайно, ви можете не морочитися з сушінням кумквата і купити вже готовий продукт, але куди цікавіше приготувати його самостійно, так і в користь його, в такому випадку, сумніватися не доводиться. Нерідко разом з цим цитрусовим сушать ще і лимони, а в підсумку виходить дуже смачне і корисне ласощі, яке можна зберігати всю зиму.

Щоб приготувати кумкват в домашніх умовах, вам знадобиться наш покроковий рецепт з фото-підказками, в якому ви знайдете всі необхідні рекомендації для сушки фрукта на зиму.

складові

кумкват

(за смаком)

кроки

  1. Насамперед вам слід запастися необхідними інгредієнтами, а точніше – кумкватом. Візьміть таку кількість цитрусових, яке плануєте засушити. Більше краще не брати, щоб фрукти не зіпсувалися. Промийте і наріжте плоди на дві частини, кожну з яких теж потрібно нарізати на дольки.

  2. Далі вам знадобиться електросушарка, за допомогою якої ви будете сушити цитрусові. Перевірте, щоб вона була чистою і в ній не залишилося аромату з попередньої сушки, інакше він може «пристати» до кумкват. Викладіть нарізані фрукти на решітку електросушарки так, щоб між скибочками була невелика відстань.

  3. Викладайте скибочки кумквата таким чином, щоб вони не стикалися один з одним. Увімкніть сушилку на температуру 135 градусів і сушіть кумкват протягом шести годин. При цьому фрукти будуть значно зменшуватися в розмірах і ставати більш сухими і зморщеними.

  4. Після того як ви висушіть кумкват, його слід розфасувати по пакетах і зберігати в сухому темному місці протягом двох місяців і не більше. Не забудьте написати дату сушки, щоб знати, як довго можна зберігати такі ласощі.

    Смачного!