Куряча шинка – справжній домашній делікатес

Куряча шинка, приготована в домашніх умовах, може послужити відмінною нарізкою на святковий стіл. Натуральний продукт без Ешека, може бути приготований з наповнювачами: з грибами, горіхами, солодким перцем, стане прикрасою святкового столу і доповнить святкове меню.

Методів приготування курячої шинки багато, деякі з них ми сьогодні розглянемо.

1.Домашняя куряча шинка з грибами без желатину

2. Домашня мармурова шинка з птиці

3. Куряча шинка – смачна нарізка на святковий стіл

4. Куряча шинка в банці просто і смачно

5. Ніжна куряча шинка в рукаві для запікання

6. Куряча шинка в пластиковій пляшці

Домашня куряча шинка з грибами без желатину

Нам потрібні:

  • 1,8 кг тушка курки
  • 200 г печериць
  • сіль, перець, спеції – по смаку
  • харчова плівка та фольга

приготування:

1.Куріцу вимити, обсушити і зняти шкірку. Знімати шкірку акуратно, щоб менше було порізів. На спині робимо надріз і руками, допомагаючи ножем, знімаємо шкірку. М’ясо відокремлюємо від кістки і нарізаємо невеликими шматочками.

2. Гриби нарізаємо кубиками 1 см х 1 см, ставимо на суху сковороду, солимо, перчимо і обсмажуємо поки не випарується сік. Даємо охолонути.

3. М’ясо солимо, перчимо і посипаємо улюбленими спеціями. Остигнули гриби, змішуємо з м’ясом і старанно перемішуємо.

4. На робочу поверхню застилає харчову плівку у вигляді прямокутника, а на неї розстеляємо курячу шкіру, попередньо зняти жир, де потрібно – підрізати, щоб вона рівненько лягла на поверхню. Якщо є розриви на шкірі, кладемо внахлест до іншого шматочку, в загальному, прогалин в шкірі не повинно бути.

5. На центр, по всій довжині шкіри, викладаємо м’ясо з грибами, ущільнюємо, формуємо рулет, загортаючи шкіру на м’ясо за допомогою плівки.

6. Беремо фольгу, краще якщо широка, але якщо ні, тоді доведеться брати два шматочки. Злегка змащуємо фольгу рослинним маслом і за допомогою плівки перекочуємо рулет на фольгу, щільно загортаємо і кладемо в форму.

7. У розігріту до 180 градусів, кладемо рулет на 1 ч. – 1,5 години. Виймаємо з духовки, охолоджуємо до теплого стану, кладемо гніт 2-3 кг і відправляємо з ним в холодильник, краще на ніч, можна на 4-5 годин. Потім розгортаємо і нарізаємо перед сервіровкою столу, можна прикрасити.

 Домашня мармурова шинка з птиці

Нам потрібні:

  • 1 кг курячих стегон
  • 0,5 кг курячої грудки
  • 1 ст.л. желатину
  • 4-5 зубків часнику
  • сіль. перець чорний мелений за смаком
  • щіпку розмарину
  • коріандр за смаком
  • коробочка з під соку ємністю 1 л

приготування:

1.Разделиваем курячі стегна і грудинку: – з стегон знімаємо шкірку і відокремлюємо кістки, а з грудинки – шкурку і філе.

2. Філе курки нарізаємо дрібно кубиками 1 х 1 см, м’ясо з стегон – шматочками 2 х 2 см. З’єднуємо і перемішуємо.

3. Часник подрібнюємо і додаємо до фаршу, солимо і 0,5 ч.л. спецій також кладемо в м’ясо, ретельно перемішуємо. Прибираємо в холод на 1 -1,5 години. Потім засипаємо желатин, все перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі ще на 1 годину.

4. Беремо коробочку з під соку, обрізаємо верх і перекладаємо фарш, утрамбовуємо злегка. До верху коробки, фарш не доповідаємо, залишаємо см 5.

Потім робимо надрізи на яку, і закриваємо коробку, зав’язуємо кулінарною ниткою. Збоку робимо три маленьких проколу, для виходу пара.

5. Духовку розігріваємо до 180 градусів і на середньому рівні, ставимо решітку (над листом) на неї коробку і витримуємо 40 хвилин.

Даємо охолонути, розрізаємо коробочку і виймаємо курячу шинку. Вона готова до нарізки.

Куряча шинка – смачна нарізка на святковий стіл

Нам потрібні:

  • 700 г курячого м’яса (грудинка, стегенця)
  • 1 ч.л. солодкої паприки
  • 20 г желатину
  • 2 зубки часнику
  • по 0,5 ч.л. солі і перцю
  • по 1/4 болгарського перцю зеленого, червоного, жовтого кольору – це за бажанням

приготування:

1.Мясо, природно, вимити й обсушити. Відокремити його від кістки і нарізати невеликими шматочками.

2. Подрібнюємо часник і додаємо до м’яса, сюди ж кладемо чорний перець, сіль, паприку і желатин і старанно перемішуємо, навіть замішуємо, як тісто.

3. Розстеляємо харчову плівку, а краще перший шар зробити з рукава для запікання, розрізавши його збоку, тоді питань про шкідливість не буде. Кладемо на неї фарш, формуємо рулет, загортаємо у плівку і один край закручуємо, як в цукерці. Утрамбовуємо фарш до цього краю, і також робимо другий край, загортаємо їх під рулет.

Знову беремо плівку харчову і точно також чинимо, а потім ще два рази, останній раз зав’язуємо краю ниткою. Весь рулет також перев’язуємо ниткою, як магазинна ковбаса.

4. Воду в каструлі закип’ятити і в киплячу воду кладемо рулет і варимо 1 1,5 години, на повільному вогні

Остудити і зняти плівку, а можна нарізати в плівці, а потім її прибрати.

Куряча шинка в банці просто і смачно

Нам потрібні:

  • 1400 г м’яса курки
  • 2 зубчики часнику
  • 20 г желатину
  • 2,5 ч.л. солі
  • 1 ч.л. паприки
  • 1 ч.л. перцю
  • 100 г грибів за бажанням

приготування:

1.Мясо курки нарізаємо кубиками 3 см х 4 см.

2. Часник видавлюємо в піалу, додаємо сіль, спеції, перець і перемішуємо, а потім додаємо до м’яса, інтенсивно перемішуємо., Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 1 годину.

3. Після перемішуємо з желатином.

4. Готуємо бляшанку діаметром 8-10 см, можна взяти для сипучих, з-під консервації або використовувати форму для випічки пасок. У неї кладемо рукав для запікання, попередньо зав’язавши один край. Рукав заповнюємо фаршем, утрамбовуємо, щоб не було повітря, і зав’язуємо другу сторону, зайвий рукав обрізаємо.

5. У каструлю з водою, кладемо банку з м’ясом, а зверху ставимо вантаж – банку з гарячою водою, зверху накриваємо глибокої мискою.

Воду в каструлі не доводити до кипіння, вона повинна бути температурою 85 градусів, виходять тільки дрібні бульбашки, тобто не варити, а томити, як холодець.

Так млоїмо 1 годину. Остужаем в воді і під вантажем ставимо на ніч у холодильник, витягнувши з каструлі.

Ніжна куряча шинка в рукаві для запікання

Нам потрібні:

  • 1200 г курячого м’яса без кісток
  • 25 г солі (20 г на 1 кг м’яса)
  • 1 ч.л. чорного меленого перцю
  • червоний перець чилі – за смаком
  • 5 зубків часнику
  • 1 ч.л. сухого часнику
  • рукав для запікання

приготування:

1.Берем цілу курку і відокремлюємо шкуру і м’ясо від кісток. Філе куряче нарізаємо пластинками, по ширині, інше м’ясо залишаємо великими шматками.

2. Часник змішуємо зі спеціями і сіллю, перемішуємо.

3. З рукава отримуємо лист плівки, розрізавши його збоку. На нього викладаємо зняту шкурку з курки, приминає її. На шкірку укладаємо по всій поверхні філе і змащуємо приправою з часником, добре вдавлюємо в м’ясо, масажуючи руками.

Далі укладаємо рівномірно, м’ясо, що залишилося, рівним шаром, якщо якійсь шматочок випирає, розрізаємо на половину. Втираємо залишилася приправу.

4. Беремо за край шкурки і за допомогою плівки загортаємо в рулет, як штрудель, підбираючи краю.

З рулету робимо велику цукерку, закручуємо плівку з двох сторін, один край закріплюємо ниткою, утрамбовуємо, а потім зав’язуємо ниткою другий край. Рулет зав’язуємо ниткою.

5. Рулет кладемо в каструлю, за розміром, заливаємо холодною водою, кладемо лавровий лист, 1 ст.л. солі,

кладемо зверху тарілку, як вантаж. Доводимо до кипіння і з моменту закипання варимо, на середньому вогні, рулет діаметром 6-8 см – 10 хвилин, 9 -12 см – 15 хвилин.

Вимикаємо вогонь і не виймаючи з каструлі, витримуємо 2 години і тільки коли вода буде теплою, вийняти рулет, остудити і відправити на ніч в холодильник. Після знімаємо плівку.

Куряча шинка в пластиковій пляшці

Нам потрібні:

  • 1 кг курка
  • 30 г желатину
  • зелень
  • 1/3 ч.л. мускатного горіха
  • щіпка базиліка
  • пластикова пляшка 1,5 л

приготування:

1.Куріцу обробляв, на шматки разом з кістками. Солимо, перчимо і відправляємо в казанок, гусятницю або просто в каструлю з товстим дном і тушкуємо рівно 1 годину, нічого більше не додаючи. М’ясо в процесі гасіння, пустить сік. Гасити до готовності на повільному вогні, але не смажити. Знімаємо з вогню за готовністю і даємо охолонути. М’ясо відокремлюємо від кісток.

2. Желатин розчиняємо в гарячій воді.

3. У бульйон, після курки, додаємо мускатний горіх, зелень і змішуємо з желатином.

4. У пляшці відрізаємо шийку, закладаємо в неї м’ясо і заливаємо його сумішшю бульйону з желатином. Трошки постукати пляшкою, щоб повітря вийшло і ставимо в холодильник на ніч. Після розрізаємо пляшку і виймаємо рулет.

Смачного!