Курка гарячого копчення – рецепт з фото, як приготувати в домашніх умовах

опис

Курка гарячого копчення – це справжня насолода для всіх, хто любить м’ясо. Ароматна ніжна курочка сподобається навіть найвибагливішим гурманам. Таке блюдо запросто стане головною прикрасою святкового столу, а гості будуть нахвалювати ваш кулінарний талант, покуштувавши копченого м’яса.

Звичайно, копчену курку можна запросто купити в магазині, але ж куди приємніше буде закоптити її своїми руками в домашніх умовах. Це дозволить вам бути впевненими в тому, що продукт повністю натуральний і не містить шкідливих добавок. Крім того, курка копчена будинку має більш насичений аромат і смак.

Технологія копчення курки в домашніх умовах досить проста. За часом коптити м’ясо необхідно від години до двох залежно від температури в каганці і погодних умов. Так чи інакше, вам потрібно буде поглядати в коптильню, щоб не перетримати в ній м’ясо, так як воно може почати гірчити.

Для того щоб швидко і, найголовніше, правильно закоптити курку в домашніх умовах, вам потрібно буде запастися необхідною кількістю продуктів, які перераховані в інгредієнтах, а також скористатися нашим покроковим рецептом з фото-підказками. Він допоможе вам не зробити помилок в процесі приготування. Давайте ж спробуємо приготувати це чудове блюдо прямо зараз.

складові

курка

(1 шт.)

Кухонна сіль

(за смаком)

Чорний перець мелений

(за смаком)

Соєвий соус

(100 г)

вино

(Біле – 100 г)

мед

(1 ч.л.)

лимон

(Сік половини плода)

кроки

  1. Постарайтеся вибрати максимально свіжу курку. Обрану тушку розріжте навпіл, покладіть в контейнер, в якому вона буде маринуватися, і приступайте до приготування самого маринаду. Для цього необхідно змішати вказане в інгредієнтах кількість вина, соєвого соусу, лимонного соку, меду, а також солі і перцю за бажанням. Отриманим маринадом залийте курку і залиште її маринуватися на три-шість годин.

  2. Тепер вам необхідно підготувати коптильню і тирсу. Насипте деревну стружку в спеціальний резервуар, наберіть воду в гидробарьер, якщо він у вас є, а потім на решітку викладіть курочку, діставши її прямо з маринаду.

  3. Залиште курку в коптильні на півтори години, періодично перевертаючи її. Через вказану кількість часу, коли м’ясо отримає золотистий колір як на фото, ви можете прибрати гидробарьер, так як він бере на себе весь жар від вугілля. Прибравши його і залишивши курку ще на десять-п’ятнадцять хвилин, ви зможете забезпечити свою страву апетитною хрусткою скоринкою.

  4. Відразу після того як курка гарячого копчення буде готова, її необхідно кілька разів перев’язати харчовою плівкою, дати охолонути і прибрати в холодильник. Після того як м’ясо пролежить в холоді близько шести-дванадцяти годин (чим більше, тим краще), його смак стане більш насиченим і приємним. Тепер можете дістати з холодильника ваше блюдо і поласувати ним, а також почастувати свою родину. Рідні напевно похвалять вас. Смачного!