Квашена капуста по-німецьки, рецепт з Німеччини

Квашену капусту люблять і готують в країнах СНД, однак німецька квашена капуста відрізняється від нашої. Вона має особливий, тонкий смак, і готується трохи по іншим рецептами, ніж ті, що звичні нашим мамам і бабусям. Така капуста виходить дуже незвичайної, і може послужити відмінною закускою. У ряді випадків виступає самостійною стравою.

рецепт

  • Сіль, 2 ст.л.
  • Капуста, 3 кг
  • Морква, 2 шт.
  • Кмин, 3 ст.л.
  • Яблуко, 3 шт.
  • Ягоди ялівцю, 0.5стак.

Спочатку слід нарізати капусту дуже тонко. Натерти на крупній тертці моркву, змішати з порізаною капустою. На розпеченій сковороді підсмажити кмин без масла, подрібнити його за допомогою качалки або ступки. Яблука очистити від серцевини, тонко нарізати. Шинкованной овочі викласти в досить велику, яка підходить за розміром ємність, присипати суміш сіллю, кмином, ягодами і перетерти руками всі інгредієнти. Потримати під гнітом дві-три доби, час від часу випускаючи з посудини зайві гази. Зберігати в холодильнику.

Овоч в такому вигляді дуже люблять німці, і застосовують її в безлічі блюд, як в тушкованому, так і обжаренном вигляді.

Існує наступний популярний рецепт: обсмажити тонко порізану цибулину з топленим салом або шкварками, після додати квашену капусту і присипати кмином. Вітається використання ялівцевих ягід. Блюдо тушкувати до придбання ним світло-коричневого відтінку. Далі – покришити копчені ковбаски або інші копченості та додати в капусту. Гасити на невеликому вогні до потрібного ступеня м’якості овочів.

Для запобігання пригорання додають невелику кількість пива замість води. А деякі, згідно перевагам, на початку обсмажування викладають на сковороду свинячі ноги, і гасять їх до повної готовності. Свинина добре поєднується з такою капустою. Одне з головних умов її використання в рецептах – з одного боку м’яса повинна бути характерна кірка. Вона і надає квашеній капусті по-німецьки унікальний запах.

Квашена капуста – сприятливий продукт для імунітету людини. Вона має в своєму розпорядженні високим рівнем вітаміну С, захищає організм від деяких хвороб, викликаних нестачею вітамінів. Крім незвичайної корисності, блюдо славиться приємним смаком, що дозволяє використовувати його як відмінне частування для гостей.