Квасоля у власному соку – рецепт з фото на зиму

опис

Квасоля у власному соку – цінна консервована заготовка на зиму, якої рекомендується запасатися щорічно. Існує дуже багато страв з її використанням і з деякими з них багато господинь експериментують в домашніх умовах. Однак квасоля у власному соку для приготування цих страв часто набувають в магазинах. Тепер покупка цього продукту вже позаду, тому що з цього покрокового фото рецепта з докладною інструкцією, ви почерпнете інформацію про те, як в домашніх умовах приготувати консервовану квасолю у власному соку. До речі, звичайна і червона, і біла квасоля підходить для консервації таким способом. Маючи в коморі баночку такої консервованої квасолі, більше не буде потрібно витрачати гроші на її покупку в магазинах.

Консервування квасолі у власному соку на зиму відбувається найпростішим способом. Для цього процесу навіть не потрібні ніякі спеції і трави. Зробити смачну заготовку з квасолі можна з використанням тільки однієї солі, причому не звичайної, а морський. Саме морську сіль в даному випадку краще всього використовувати, адже це екологічно чистий продукт, що містить поживні речовини. Цей вид солі дуже корисний для організму. Така морська цінність має половиною корисних елементів таблиці Менделєєва. До сих пір виникає питання, чи корисна консервована квасоля з морською сіллю? Безумовно, відповідь очевидна! Так, дуже корисна!

Отже, приступимо до консервації квасолі на зиму у власному соку.

складові

квасоля

(2 ст.)

Морська сіль

(2 ч. Л.)

вода

(6 ст.)

кроки

  1. Для початку слід зайнятися обробкою тари для фасолевой заготовки. Банки і кришки потрібно дуже добре вимити, так, щоб вони заблищали від чистоти. Потім начисто вимиту тару необхідно обов’язково простерилізувати. Цей процес можна провести будь-яким способом, який є для вас підходящим. Однак найвірніший спосіб стерилізації проходить в розігрітій до ста градусів духовці. Часу на це йде по десять хвилин на кожну баночку. Для кришок прекрасно підійде кипляча вода. Їх слід помістити в окріп буквально на п’ять хвилин. Далі в підготовлені баночки засипаємо промиту квасолю. На одну півлітрову баночку її потрібно півсклянки.

  2. Після того як вся квасоля буде розподілена, посипем її зверху морською сіллю. Її необхідно класти по половині чайної ложечки в кожну банку з квасолею.

  3. Далі заливаємо заготовки гарячою водою, але не до самого верху банок.

  4. Вгорі кожної банки необхідно залишити трохи вільного місця.

  5. Заповнені баночки щільно закриваємо кришками і готуємо до повторної стерилізації. У такому вигляді їх слід помістити в ємність з застеленим дном, після чого залити водою, температура якої не повинна відрізнятися від температури вмісту банок. Рівень води в ємності повинен бути на рівні плічок банок. Час повторної стерилізації займає тридцять хвилин.

  6. Через півгодини дістаємо заготовки з води і перевіряємо їх на герметичність. Після, залишаємо їх остигати перевернутими догори дном. Квасоля, консервована у власному соку на зиму, готова. Зберігати баночки з такою цінною заготівлею бажано в прохолодному місці.

    Смачного!