Квасоля в томатному соусі консервована – рецепт з фото, як приготувати на зиму

опис

Квасоля, консервована в томатному соусі на зиму, це відмінний вибір для будь-якої господині, так як використовувати її ви можете як в якості закуски, так і додати в салати, борщ або суп. Також дуже смачною виходить курка, запечена з такою квасолею, а ще вона підходить до картоплі і макаронів, рису і спагетті.

В цілому, щоб правильно закрити білу квасолю, необхідно її спочатку відварити, щоб вона була досить м’якою. Після цього її можна додати в борщ або в салат, попередньо не піддаючи термічній обробці. Крім того, перед варінням квасоля обов’язково слід замочити. Хоча, якщо у вас вдома є мультиварка, ви можете пропустити цей процес.

Велика перевага консервованої в томатному соусі квасолі в тому, що як самостійна закуска, вона є дуже ситної. Грубо кажучи, ви можете запросто з’їсти кілька ложок закуски з хлібом, і відчуття голоду залишить вас на кілька годин. Крім того, калорій в цьому продукті досить небагато, тому їм може побалувати себе навіть той, хто ретельно стежить за своєю фігурою.

Помідори, які входять до складу страви, можна замінити готової томатною пастою, якщо у вас така є. Однак, якщо ви збираєтеся використовувати магазинну пасту, краще цього не робити, так як її смак може бути невідповідним для консервованої квасолі. Томатний соус не повинен кислих, тому замість магазинної пасти використовуйте свіжі помідори.

Щоб в домашніх умовах приготувати консервовану в томатному соусі квасоля на зиму, візьміть на замітку наш покроковий рецепт з фото-підказками. Він допоможе вам швидше зорієнтуватися в процесі приготування і зробити її максимально простою.

складові

квасоля

(Суха, 3 ст.)

помідори

(1,5 кг)

морква

(300 г)

Ріпчаста цибуля

(500 г)

Солодкий болгарський перець

(1 кг)

Рослинна олія

(1 ст.)

Цукровий пісок

(200 г)

Кухонна сіль

(2 ст. Л.)

оцет

(9%, 35 г)

кроки

  1. Підготуйте необхідну кількість інгредієнтів, а потім почніть очищати їх від шкірки. Першими очистіть моркву і цибулю, склавши в окрему ємність.

  2. Потім слід дістати м’ясорубку або блендер, щоб подрібнити цибулю і моркву. Зробивши це, перекладіть отриману суміш на дно глибокої каструлі, куди також слід додати трохи рослинного масла. Надішліть каструлю на плиту і варіть суміш протягом десяти хвилин.

  3. Візьміть червоний болгарський перець, промийте його в проточній воді, очистіть від насіння і теж подрібніть його в пюре, додавши його в каструлю до моркви і цибулі. Після додавання в каструлю суміші з перцю, соус потрібно проварити ще близько десяти хвилин.

  4. Наступними необхідно подрібнити помідори, попередньо вимивши їх і подрібнивши в пюре за допомогою блендера. Отриману суміш теж необхідно додати в каструлю до решти продуктів і варити протягом ще п’яти хвилин. Також додайте в суміш сіль з цукром, перемішайте її ретельно і вимкніть вогонь.

  5. Квасоля спочатку промийте гарненько в друшляку, а після цього замочіть бобові на шість годин у холодній воді. Найкраще робити це з ночі, щоб до ранку квасоля вже була готова до подальших дій. Після того як бобові настоятися, необхідно злити воду і залити нову, відправивши квасоля варитися до закипання протягом десяти хвилин.

  6. Уже варену квасолю пересипте в суміш з овочів і прокип’ятіть протягом ще десяти хвилин, після чого можете готову суміш розливати по банках і закатати кришками. Консервована в томатному соусі квасоля готова! Можете зберігати її на зиму в погребі чи в холодильнику.

    Смачного!