Кимчи з пекінської капусти – простий покроковий рецепт з фото на зиму

опис

Кимчи з пекінської капусти – гостре корейське блюдо, яке просто неможливо поставити в порівняння з будь-яким іншим овочевим салатом або закускою. Його незрівнянні смакові якості якось по-особливому відрізняються від тих, які коли-небудь доводилося відчувати на власному досвіді. Неперевершений аромат корейської гострої пекінської капусти викликає неабиякий апетит!

В даний час для приготування такого корейського страви в домашніх умовах використовується унікальний перелік спецій і соусів. Однак сіль для засолювання овочів, як і в ті часи, використовується тільки морська, адже з її використанням заготівля виходить не тільки смачною, але ще і корисною. Тому солити пекінську капусту на зиму з використанням іншого виду солі вкрай не рекомендується. Більш того, ми настійно рекомендуємо готувати таке особливе блюдо строго у цій простому рецептом з фото і покроковою інструкцією. В іншому випадку, вам, звичайно ж, вдасться зробити на зиму корейський салат «Кимчи», але чи буде він таким, яким він повинен бути?

Отже, приступимо до готування!

складові

пекінська капуста

(1 качан)

Морська сіль

(за смаком)

рибний соус

(4-5 ч.л.)

Ріпчаста цибуля

(1 шт. Маленька)

Зелена цибуля

(1 перо)

Корінь імбиру

(1 ч.л.)

Аджіномото

(1/4 ч.л.)

Цукровий пісок

(1-2 ч.л.)

Червоний мелений перець

(за смаком)

кроки

  1. Для того щоб зробити в домашніх умовах смачне кимчи, обзаведіться найсвіжішої і смачною пекінською капустою. Потім гарненько її промийте і наріжте поздовжніми невеликими частинами.

  2. Далі поздовжні частини капусти наріжте великими шматочками. У підсумку, нарізаний овоч розпадеться, завдяки чому вийдуть окремі капустяні пластівці.

  3. Подрібнені овоч помістіть в щільний поліетиленовий пакет, після чого засипте його необхідною кількістю солі. Після цього обов’язково гарненько перетряхніте пакет, що все пекінські пластівці пересипалися сіллю.

  4. Потім пакет з капустою зав’яжіть на вузол, при цьому не позбавляючи його від повітря. Залиште засолений овоч в такому положенні на шість годин, а можна навіть і більше.

  5. Через зазначений час підготуйте часник. Його відокремте від лушпиння і подрібніть дрібними шматочками. Також дрібно наріжте і імбир. Очищений від верхнього шару ріпчасту цибулю натріть на тертці або подрібнити блендером. Пір’я весняного лука просто наріжте ножем невеликими шматочками.

  6. Відразу ж підготуйте необхідну кількість рибного соусу і харчової добавки аджіномото.

  7. Тепер візьміться за засолену пекінську капусту. Спочатку її дістаньте всю з пакета, а після відіжміть овоч від рідини. Готовий інгредієнт викладіть в підходящу миску. Потім додайте до капусти імбир, часник і цибулю. Слідом за цими компонентами відправте в миску цукровий пісок, сіль і аджіномото. Зверху посипте заготовку червоним гострим перцем. Його кількість регулюйте самостійно. Коли абсолютно всі інгредієнти будуть відправлені в миску, полийте їх зверху необхідною кількістю рибного соусу.

  8. Підготовлену заготовку помістіть в баночку, яку відразу ж закрийте щільно кришкою. Після цього залиште пекінську капусту на три дні при кімнатній температурі. Після закінчення цього часу смачне корейське кимчи з пекінської капусти відкрийте і поставте на зберігання в холодильник. Смачного!