Кисло-солодкий кетчуп – заготівля на зиму по фото рецептом

опис

Кисло-солодкий кетчуп, приготований в домашніх умовах, дозволить удосконалити навіть самі звичайні повсякденні страви. Заправивши таким соусом, наприклад, макарони, вони вийдуть в рази смачніше, подавши з ним смажене або запечная м’ясо, блюдо стане більш апетитним і святковим. З його допомогою кожен кулінарний шедевр можна зробити соковитим, яскравим, і презентабельним.

Нерідко такий універсальний кисло-солодкий соус готують зі сливами, проте в нашому випадку знадобляться тільки помідори, цибулю і спеції. Також в даному рецепті з покроковими фото ми пропонуємо додати в домашній кетчуп і гіркий перець, він додасть заготівлі гостроту і тим самим зробить її особливою.

Хоч даний рецепт приготування смачного домашнього кетчупу і неймовірно простий, ми все ж рекомендуємо використовувати наведену нижче покрокову інструкцію. За допомогою неї ви витратите на підготовку не більше однієї години. Також хочемо вас попередити, що із запропонованого кількості інгредієнтів у вас вийде одна літрова баночка пікантного гострого соусу. Приступайте до готування прямо зараз!

складові

помідори

(1,5 кг + 1 банка 0,8 л томатів у власному соку)

Ріпчаста цибуля

(4-5 шт.)

Перець чилі

(1/2 шт.)

оцет

(1 ст.)

Цукровий пісок

(1 ст.)

фенхель

(Насіння, 2 ч. Л.)

насіння коріандру

(2 ч. Л.)

гвоздика

(4 бутона)

Корінь імбиру

(3-4 см)

часник

(3-4 зубчики)

Кухонна сіль

(за смаком)

Чорний перець мелений

(за смаком)

Оливкова олія

(Для обсмажування)

кроки

  1. Для початку зберіть у себе на робочому столі всі необхідні спеції і овочі, які потрібні в цьому рецепті. Не забувайте про те, що від стиглості, солодощі і кислоти помідорів залежить смак майбутнього кетчупу. Томати повинні бути в міру солодкими і в міру кислими.

  2. Очистіть від лушпиння і наріжте кубиками ріпчасту цибулю. Потім обсмажте його разом з порубаним часником і імбиром. Для обсмажування інгредієнтів можна використовувати як оливкова олія, так і звичайну соняшникову олію теж.

  3. Розтлумачте ступкою насіння гвоздики, фенхелю і коріандру. Отриманий порошок відправте в ємність з обсмаженими компонентами.

  4. Тепер підготуйте свіжі помідори. Їх промийте, відокремте від плодоніжок і наріжте четвертинками. Далі відправте овочі в ємність з цибулею і тушкуйте їх десять хвилин.

  5. На даному етапі відкрийте баночку з консервованими томатами у власному соку. Вийміть їх зі скла, відокремте від шкірки і наріжте часточками. Після цього відправте томати разом з соком до тушкованим овочам. Проваріть заготовку двадцять хвилин, а потім в неї влийте оцет і додайте цукровий пісок.

  6. Отриману овочеву масу зі спеціями перебейте до однорідного стану блендером і протріть через дрібне сито. Після, Уваров заготовку до густої консистенції на маленькому вогні протягом двадцяти хвилин.

  7. Готовий густий соус з томатів розлийте по стерильним банкам, які після закрийте прокип’яченими кришками і поставте на підлогу догори дном. Обов’язково накрийте консервацію ковдрою до охолодження.

  8. Домашній кисло-солодкий кетчуп на зиму готовий. Не забувайте про те, що відкриті зимові консервації, в тому числі і цей соус, слід зберігати тільки в холодильнику.

    Смачного!