Лечо овочеве на зиму – фото рецепт з томатним соком

опис

Лечо овочеве на зиму – приголомшлива закуска, яка цінується багатьма господинями за унікальний смак і швидкість приготування. Це ще один простий спосіб заготовити овочі про запас. Будь-яка звичайна гарнір стане апетитним в сусідстві з таким яскравим, соковитим салатом, а під шашличок консервований солодкий перець, морква і помідори взагалі припадуть дуже до речі.

У цьому покроковому рецепті з фото ми будемо готувати лечо з томатним соком. Цей інгредієнт буде використовуватися для приготування смачної заливки для овочів. Саме завдяки такій томатної заливці перчик буде дуже соковитим і смачним. Доповнити використовувані в цьому рецепті овочі можна часником і гірким перцем. Так лечо придбає унікальний гострий смак. Щоб смак овочів після консервації залишався максимально колишнім, пряні спеції додавати в лечо вкрай не рекомендується.

Щоб в домашніх умовах зробити смачне лечо на зиму, радимо врахувати всі рекомендації, які пропонуються нижче в технологічній інструкції з фото-прикладами. Отже, приступимо до готування!

складові

помідори

(3 кг)

морква

(1 кг)

Солодкий болгарський перець

(1 кг)

Ріпчаста цибуля

(1 кг)

Рослинна олія

(0,5 л)

Томатний сік

(0,6 л)

Кухонна сіль

(3 ст. Л.)

Цукровий пісок

(2 ст. Л.)

кроки

  1. Щоб приступити до приготування смачного овочевого лечо на зиму, рекомендуємо спочатку підготувати всі необхідні інгредієнти, які потрібні в цьому рецепті.

  2. Далі займіться підготовкою овочів. Морква промийте, очистіть від шкірки і подрібніть на тертці для корейської моркви. Морквяна соломка повинна вийти довгою і тонкою.

  3. З ріпчастої цибулі зніміть лушпиння, а після порубати його великими кубиками.

  4. Солодкий перчик сполосніть під краном, відокремте від насіння і наріжте такими брусочками, як на фото.

  5. За бажанням, солодкий перець можна подрібнити півкільцями.

  6. Якщо ви любитель гостреньких страв, то приготувати лечо можна з використанням гіркого перцю.

  7. Гострий овоч слід обов’язково відокремити від насіння, а подрібнити його можна довільно.

  8. Червоні помідори потрібно нарізати великими шматочками.

  9. Зберіть в одному місці всі підготовлені подрібнені овочі.

  10. Тепер дістаньте з шафи велику глибоку каструлю, в якій буде зручно варити лечо. Можна скористатися і мультиваркою. Потім в ємності розжарите рослинне масло.

  11. Коли масло гарненько нагріється, всипте в нього терту моркву. Обсмажте овоч до розм’якшення.

  12. Потім до моркви додайте цибулю. При необхідності підлити в ємність ще трохи рослинного масла.

  13. Ретельно перемішайте овочі, а після тушкуйте їх до прозорості цибулі.

  14. Після цього в овочеву суміш додайте нарізаний солодкий перець.

  15. Обсмажте доданий в ємність інгредієнт до напівпрозорості.

  16. Останніми відправте в ємність до овочів помідори.

  17. Перемішайте заготовку і тушкуйте її до тих пір, поки томати не осядуть і не пустять сік.

  18. Тим часом приготуйте для овочевої маси заливку. Для цього налийте в посуд томатний сік і додайте в нього сіль і цукровий пісок. Перемішайте червону заливку до розчинення доданих до неї компонентів.

  19. Отриманою томатної рідиною залийте тушковані овочі, після чого заготовку перемішайте, доведіть до кипіння і проваріть протягом п’ятнадцяти хвилин.

  20. Готову суміш з овочів розфасуйте по стерильним банкам і герметично закатати. Остигати заготовки залиште при кімнатній температурі.

  21. На даному етапі все пріговтоленія завершені. Дуже смачне овочеве лечо з томатним соком на зиму готове.

    Смачного!