Лечо різане – фото рецепт заготовки на зиму

опис

лечо різане приготувати дуже просто своїми руками в домашніх умовах. Ця смачна овочева заготівля прекрасно зберігається в коморі протягом тривалого часу, не втрачаючи первісних якостей. Вона давно стала однією з найпопулярніших консервацій на зиму.

Лечо, приготоване за запропонованим нами простому і швидкому рецептом з покроковими фотографіями, вийде не зовсім звичним, на перший погляд. М’яка ніжна структура соусу без єдиної кісточки помідорів, в міру солодка і ароматна, не залишиться на тарілках ніколи. Рідка частина цього соусу – це просто фантастика! Шматочки м’ясистого червоного і жовтого перцю бездоганні у всіх відносинах: досить м’які, але в той же час щільні і пружні. Вони напрочуд легко будуть танути в роті. Аромат грунтового перцю наситить томатне пюре і додасть йому неповторний смак. Баночка такого соусу з’їдається буквально за один день!

Такий продукт не тільки приємно, але і потрібно їсти частіше. Помідори і перець збагатять організм мінералами і вітамінами, яких дуже не вистачає, особливо в холодні періоди року. Морська сіль відкриє для вас нові можливості смаку, а невелика кількість паприки не тільки допоможе підкреслити насиченість продукту, але і додасть соусу більш барвистий вигляд.

Обов’язково запишіть рекомендації приготування цього соусу в колекцію своїх рецептів, і тоді, вирішивши приготувати цю заготовку в наступний раз, їх ви знайдете дуже швидко. Повірте, як тільки ви відкриєте першу баночку різаного лечо, то над цим записом в книжці з’явиться позначка «Пальчики оближеш!».

складові

Солодкий болгарський перець

(2,5 кг)

оцет

(Столовий, 100 мл)

Рослинна олія

(100 мл)

Томатна паста

(Пюре, 1 л)

Цукровий пісок

(100 г)

Морська сіль

(2 ч. Л.)

паприка мелена

(1 ч. Л.)

Перець чилі

(Мелений, 1 ч. Л.)

кроки

  1. Підготуйте скляні банки і кришки до них. Промийте їх в теплій воді з додаванням харчової соди, а потім ретельно виполощіте в проточній воді. Простерилизуйте банки на пару або в мікрохвильовій печі протягом п’яти хвилин кожну. Кришки проваріть дві хвилини в невеликій кількості чистої води. Перед зануренням їх в окріп не забудьте вийняти тонкі ущільнювальні гумові кільця, які після охолодження металу потрібно буде повернути на колишнє місце.

    Відберіть 2,5 кг товстостінного перцю. Він повинен бути якісним: без прим’яті, чорних плям і абсолютно цілим зовні. Промийте плоди болгарського перцю в проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Після цього видаліть з них плодоніжки разом з осередками і насінням. Зверніть увагу, що серед обраного перцю повинні переважати плоди червоного кольору. Вони самі ароматні і найкрасивіше виглядають в заготівлі.

  2. Розріжте кожен перець на дві частини, а потім кожну з них наріжте поперек, як показано на фото. Товщина шматочків не повинна бути більше одного сантиметра.

  3. Тепер приступайте до приготування томатного пюре. Щоб його отримати в потрібному обсязі, потрібно переробити кілограм очищених від шкірки томатів. Промийте їх в проточній воді і обсушити на повітрі або витріть надлишок вологи рушником. Для того щоб легко зняти шкіру з помідора, його потрібно на кілька секунд опустити в окріп, а потім швидко перекласти в холодну воду.

    Подрібніть помідори: пропустіть їх через м’ясорубку або перебити за допомогою блендера. В отримане пюре додайте сіль і цукровий пісок, а також рослинна олія і оцет. Спираючись на свій смак, всипте перець чилі і мелену паприку. Всю отриману масу перекладіть в глибоку каструлю і гарненько в ній перемішайте. Після цього поставте посудину на вогонь і доведіть пюре в ній до кипіння.

  4. У кипляче пюре викладіть частина перцю і проваріть його протягом п’яти хвилин. Вийміть перець і розкладіть його в стерильні банки, а потім на час прикрийте посуд прокип’яченому кришками. Заготівлю накрийте рушником, а в томатне пюре занурте залишився перець. Проваріть його протягом п’яти хвилин, а потім розкладіть по банках. Укладайте перець щільно.

  5. Томатну масу знову закип’ятити, залийте нею перець, як показано на фото. Засукайте банки, перевірте герметичність, уклавши набік і відхиливши по чистому і сухому столу. Якщо результат перевірки вас задовольнив, то переверніть заготовки догори дном і укутайте їх вовняним пледом або ватним ковдрою на добу. Остигнула заготовку з болгарського перцю перенесіть в комору або в сухий підвал.

    Зберігайте її там, не допускаючи різких перепадів температури, протягом календарного року. Откупоренную баночку з лечо тримайте в холодильнику не більше трьох діб, накривши щільною капроновою кришкою. Вживайте лечо охолодженим.

    Смачного!