Лисички в маслі на зиму – рецепт маринування з фото

опис

Лисички в маслі на зиму – відмінна закуска, яка дуже красиво і апетитно виглядає на повсякденному і святковому столі. Зовнішній вигляд у даній заготовки дуже оригінальний, адже такі гриби, як лисички, самі по собі дуже виразні зовні. Маринувати і консервувати грибочки на зиму ми будемо самим звичайним способом, ви зможете переконатися в цьому особисто, прочитавши наведений нижче рецепт з покроковою інструкцією і фото.

Особливо приємно те, що заготовлювати таким способом лисички в домашніх умовах можна разом з їх ніжками, тобто гриби ви зможете законсервувати у цій простому рецептом цілком. І капелюшки, і ніжки грибочків після консервування залишаться дуже хрусткими і ніжними.

Щоб консервовані лисички вийшли смачними і ароматними, необхідно приготувати для них відповідний маринад. У цьому рецепті з фото ми рекомендуємо готувати його з використанням чебрецю і розмарину. Ці унікальні інгредієнти дозволять зробити маринад і майбутню закуску з грибів пряними і дуже смачними. Щоб надати грибочками ніжності, радимо маринувати їх в оливковій олії.

Отже, рекомендуємо не втрачати даремно часу і прямо зараз приступити до заготівлі на зиму апетитних маринованих лисичок!

складові

лисички

(Молоді, 1/2 кг)

Оливкова олія

(250 мл)

Лавровий лист

(1 шт.)

Чебрець (чебрець)

(3 гілочки)

розмарин

(1 гілочка)

оцет

(2 ст. Л.)

Перець чилі

(Мелений, 1/2 ч. Л.)

Кухонна сіль

(за смаком)

кроки

  1. Для приготування дуже смачної грибної консервації в домашніх умовах, в першу чергу, необхідно запастися хорошими руденька лисичками. Напевно кожній господині відомо те, що такими інгредієнтами, як гриби, бажано запасатися прямо з лісу. Куплені лисички, як і, втім, будь-які покупні гриби, використовувати в домашніх умовах дуже небезпечно. Крім цього лисички потрібно консервувати на зиму в день збору. Ретельно промийте гриби і відокремте їх від лісового сміття. При необхідності лисички порубати на кілька частин.

  2. Далі, візьміть глибоку ємність і розжарите в ній оливкове масло до сімдесяти градусів. На прожареному олії обсмажте всі зазначені в інгредієнтах цього рецепта спеції. До обсмаженою компонентів додайте підготовлені лисички і тримайте їх в ємності протягом десяти хвилин, постійно помішуючи. Після закінчення зазначеного часу грибну закуску зніміть з плити, після чого доповніть її оцтом і сіллю. Отриману масу з грибів остудіть і розфасуйте по заздалегідь простерилизованнимбанкам.

  3. Наповнені скляні банки герметично закатати кришками, а після цього перенесіть їх в будь-який прохолодне приміщення для подальшого зберігання.

  4. На цьому все пріготволенія завершені. Смачні мариновані лисички в оливковій олії на зиму готові.

    Смачного!