Мармелад з лимона – фото рецепт, як приготувати з желатином

опис

Мармелад з лимона можна дуже легко приготувати в домашніх умовах, якщо знати кілька основних секретів і тонкощів створення подібних солодощів. У чому ж основна суть приготування таких натуральних цукерок, запитаєте ви. Все дуже просто: готується мармелад практично також, як і будь-який джем, тільки для готування використовують не стільки ягоди або фрукти, скільки їх найчистіший сік. При цьому також важливо знати норму додавання желатину або будь-якого іншого речовини, що містить пектин для того, щоб цукерки тримали форму навіть поза холодильником. У цьому покроковому фото рецепті ми спробуємо приготувати невелику порцію апетитного лимонного мармеладу для того, щоб розібратися в деталях його створення. Уже після ви зможете таким чином готувати цукерки не тільки з цитрусових.

Мабуть, найважливіше в готуванні мармеладу – це досягнення соком абсолютної прозорості. Даний факт залежить від того, наскільки уважні ви будете під час того, як буде варитися сік лимонів. Ми будемо використовувати досить багато цукру в процесі варіння такого мармеладу, тому білої піни буде утворюватися на поверхні рідини досить багато і всю її краще видаляти за допомогою шумівки. Смак у такого мармеладу вийде дуже органічним і натуральним, адже сам лимонний сік піддавати термічній обробці ми не будемо. При цьому лимон збереже всі свої корисні якості, так що для дітей від застуд ліки краще ви не придумаєте. Приступимо до приготування мармеладу з лимона в домашніх умовах.

складові

вода

(180 мл)

Цукровий пісок

(400 г + для прикраси)

желатин

(1 упаковка)

лимон

(Сік, 180 мл)

кроки

  1. Найпростіше для створення мармеладу взяти 3 стиглих тонкокорих лимона, а не окремо купувати тільки сік. Все тому, що використовувати для створення зимових заготовок можна не тільки безпосередньо чистий сік або м’якоть, але також корисну і багату на вітаміни цедру. Тому набуваємо лимони, ретельно їх промиваючи і акуратно позбавляємо від шкірки, яку відкладаємо для наступного рецепта.

  2. Желатин нам необхідно розвести в невеликій кількості (приблизно 60 мілілітрів) холодної кип’яченої води. Зробивши це, заготівлю потрібно залишити розмокати. Використовувати для приготування в домашніх умовах мармеладу можна не тільки желатин, але також пектин або агар-агар. Розводити ці продукти необхідно відповідно до інструкцій на упаковках.

  3. Частину, що залишилася чисту холодну воду заливаємо в сотейник, туди ж відправляємо весь підготовлений цукровий пісок, ретельно перемішуємо інгредієнти і відправляємо на плиту. Доводимо цукровий сироп до кипіння, злегка уварюємо до потрібної нам густоти і розчинення кристалів цукру.

  4. Як тільки сироп досить загус, знімаємо його з вогню і заливаємо до нього розведений нами раніше в кип’яченій воді желатин, який за відведений час встиг досить разбухнуть. Перемішуємо інгредієнти і приступаємо до наступного етапу.

  5. Тепер нам необхідно з м’якоті будь-яким зручним способом вичавити весь сік, потім його потрібно залити в каструлю з цукровим сиропом через дуже дрібне сито для того, щоб навіть найдрібніші шматочки м’якоті не були в мармелад. Ще раз перемішуємо інгредієнти так, щоб маса вийшла повністю однорідною.

  6. Заливаємо вийшла основу для мармеладу в пластикову форму: так буде простіше згодом відокремлювати готовий застиглий мармелад від форми. Відправляємо заготовку в холодильник до повно охолодження.

  7. Як тільки мармелад повністю застиг, витягаємо форму з холодильника і нарізаємо мармелад акуратними однаковими за розміром кубиками так, як показано на фото. Уже ці кубики вивалюємо в цукрі з усіх боків.

  8. Домашній мармелад з лимона з желатином готовий. Його можна відразу подавати до столу або зберігати в холодильнику до моменту використання. Форму мармеладу можна надати абсолютно будь-яку за вашим бажанням.

    Смачного!