Маринована капуста по-корейськи – рецепт з фото швидкого приготування в домашніх умовах

опис

Маринована капуста по-корейськи, закрита на зиму, є найпопулярнішим видом зимових закусок. Для її приготування не потрібно витрачати багато часу, а інгредієнтів потрібно зовсім небагато.

Така закуска швидкого приготування сподобається вам і вашим близьким, а маринувати з даного рецептом можна як звичайну білокачанну капусту, так і кольорову або пекінську. Разом з основним інгредієнтом до складу зимової заготівлі нерідко входить болгарський перець, морква, буряк і часник. Такий овочевий мікс можна подавати як на святковий стіл, так і для сімейного обіду або вечері.

Капуста, маринована з морквою і буряком по-корейськи, має дуже насичений і пікантний смак. Якщо ви хочете зробити заготовку гостріше, ви можете додати трохи більше перцю, а також додати трохи куркуми і інших пряних спецій. Це дозволить зробити блюдо пікантні, не зіпсувавши при цьому його основний смак.

Якщо ви хочете замаринувати овоч пелюстками, значить, слід вибирати білокачанну капусту. При цьому, щоб домогтися її червоного відтінку, вам потрібно буде обов’язково додати до неї буряки. Вона не тільки забарвить вашу зимову заготовку, але ще і додасть їй неперевершений аромат і витончений смак.

Закуска з маринованого на зиму капусти по-корейськи відмінно впишеться в картину вашого святкового столу. Її можна подати по абсолютно будь-якої страви, так як капуста поєднується практично з усіма продуктами. Ну, а приготувати її в домашніх умовах ви зможете на нашу рецептом з покроковими фото. Процес приготування дуже простий і швидкий, а результат перевершить всі ваші очікування. Давайте спробуємо приготувати таку смакоту разом!

складові

Білокачанна капуста

(2-2,5 кг)

Буряк

(200 г вінегретних)

часник

(200 г)

морква

(200 г)

вода

(1200 мл для маринаду)

Кухонна сіль

(1,5 ст.л. для маринаду)

Рослинна олія

(100 г для маринаду)

Цукровий пісок

(150-200 г для маринаду)

оцет

(9% – 150 мл для маринаду)

кроки

  1. Всі інгредієнти підготуйте заздалегідь, щоб можна було оптимізувати і прискорити процес готування маринованої капусти. Не забудьте переконатися, що всі продукти в достатку, і вам не доведеться бігти за добавкою в найближчий магазин.

  2. Качан капусти промийте у воді, потім видаліть перші два пелюстки, розріжте овоч навпіл і видаліть качан. Після цього необхідно буде кожну частину капусти розрізати ще на дві частини, а вже потім порізати їх на маленькі шматочки. Морквину і буряк очистіть від шкірки і наріжте не дуже тонкою соломкою.

  3. Очистіть від лушпиння часник і наріжте його пластинками, після чого візьміть глибоку широку миску і викладіть в неї першим шаром капусту, потім зверху покладіть моркву і, нарешті, буряк. Тим часом поставте закипати воду і зваріть маринад, додавши в нього всі необхідні інгредієнти.

  4. Залийте маринадом миску з овочами, накрийте плоскою тарілкою, а потім зверху встановіть гніт. Це може бути будь-яка важка посуд, оптимальним варіантом буде трилітрова бутель з водою.

  5. Залиште блюдо настоюватися на протязі не менше восьми годин при кімнатній температурі. Після закінчення зазначеного часу смачна маринована капуста по-корейськи буде готова до вживання. Можете насолоджуватися нею вже зараз, а можете закрити її на зиму. Смачного!