Маринована капуста з морквою – швидкий фото рецепт на зиму

опис

Маринована капуста з морквою – просте в приготуванні блюдо і відмінна швидка заготівля про запас.

Способів приготування заготовок з капусти безліч, адже, крім моркви, вона прекрасно поєднується з буряком – виходить дуже смачна капуста (яку в заготовки не шаткують, а нарізають великими шматочками), що отримала в народі таку незвичну назву як «Пелюстки». Не менш вдале поєднання капусти з болгарським перцем і часником – в результаті отримаємо чудовий салат, від якого просто не відірватися, варто тільки додати трохи зеленої цибулі і присмачити його ароматним рослинним маслом.

У досвідчених і винахідливих господинь популярні заготовки у вигляді овочевих голубців «по-корейськи» – таких міні-рулетиков фаршированих овочевою начинкою з приправами, дуже ніжних, за смаком дуже нагадують мариновану кольорову капусту. Білокачанної капустою – сирої або смаженої – наповнюють болгарські перці і закочують як з маринадом, так і без нього.

Приготування страв з капусти на зиму в домашніх умовах можна розділити на страви тривалого приготування – ті, в яких передбачається процес природного сквашування, що займає тиждень, як мінімум, і швидкого приготування – з гарячою заливкою або стерилізацією, коли блюдо повністю готове до вживання практично відразу після приготування.

Блюдо швидкого приготування з капусти з морквою на зиму пропонуємо приготувати вам сьогодні своїми руками, скориставшись простим поетапні рецептом з докладними поясненнями і фотографіями процесу приготування. Ви переконаєтеся на власному досвіді, що заготовки в зиму – це не тільки просте заняття, але і дуже захоплююче!

складові

Білокачанна капуста

(2 кг)

морква

(400 г)

часник

(1 шт.)

Цукровий пісок

(100 г)

Морська сіль

(5 год. Л.)

оцет

(Столовий, 150 мл)

Рослинна олія

(100 мл)

кроки

  1. Виберемо велику соковиту, білокачанну капусту з щільно прилеглими один до одного тонкими листами – саме така капуста дасть найбільш тонкі і соковиті полосочки при шатківниці. Такими якостями володіє капуста середніх і пізніх сортів. Виріжемо з качана качан, знімемо присохлі або пошкоджені листя, і приступимо до шатківниці. Зробити це можна за допомогою спеціальної терки-шинкування, гострого довгого ножа або пристосування в кухонному комбайні.

  2. Добре вимиємо морква і за допомогою щітки в теплій проточній воді, а потім очистимо за допомогою ножа або пристосування для економною очищення овочів. Натираємо моркву на крупну тертку або пропустимо через спеціальну насадку в кухонному комбайні-подрібнювачі.

  3. Перекладаємо капусту і моркву шарами, а між ними очищені цілі зубки часнику, у велику і глибоку каструлю, до якої у вас є кришка, і здатну вмістити в себе весь обсяг нарізаних овочів. Утрамбовуємо овочі, притискаючи їх рукою до дна.

  4. Готуємо заливку. Для цього в воді розчиняємо цукор і сіль, перемішуємо до повного їх розчинення, потім вливаємо оцет і рослинне масло (краще рафінована фасована, тобто без запаху) і ставимо на середній вогонь. Доводимо до закипання і кип’ятимо одну хвилину.

  5. Киплячим маринадом, дотримуючись запобіжних заходів, заливаємо капусту в каструлі. Товкачем притоплюється капусту, щоб вона не спливала. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо в теплому приміщенні на два дні – за цей час капуста промаринуется і стане повністю готової до вживання.

  6. Готову капусту будемо закочувати в стерильні банки, акуратно перекладаючи з каструлі чистою ложкою і трохи утрамбовуючи при цьому. Підготуємо банки і кришки до них. Для цього промиємо їх в теплій воді з содою, прополощіть у проточній воді, а потім пропарити на водяній бані по три хвилини кожну. Чисті кришки також необхідно прокип’ятити протягом декількох хвилин, попередньо вийнявши з них гумки ущільнювачів, щоб не пошкодити їх властивості. Заповнені капустою і маринадом банки закочує металевими кришками і переносимо на зберігання в льох.

    Смачного!