Мариновані гогошари – рецепт приготування з фото на зиму

опис

мариновані гогошари – це аналог маринованих болгарських перців, однак, ця закуска має більш виразний смак і аромат. Приготувати її так само просто, як і маринований перець. Для цього вам знадобиться тільки зібрати всі необхідні інгредієнти, а також взяти на замітку наш покроковий рецепт з фото-підказками.

Мариновані гогошари вважаються споконвічно молдавським стравою. Являє собою ця закуска замочені в маринаді перці, які одночасно нагадують яблуко і болгарський перець. Такий овоч має дуже насичений солодкий смак і чудовий аромат. Гогошари часто закривають на зиму з цвітною капустою і медом, роблячи дуже смачну закуску, яку можна подати як до святкового столу, так і для сімейної вечері.

Маринувати такий продукт як гогошари найкраще цілком, але багато господині вважають за краще нарізати овоч на кілька частин, щоб в ємність вмістилося більше закуски. Ви ж можете вибирати самостійно, в якому вигляді вам зручніше маринувати гогошари на зиму.

З уже готового маринованого перцю можна запросто зробити фаршировану закуску, якщо закривати продукти цілком. Фарширувати гогошари можна чим завгодно, починаючи м’ясом, а закінчуючи овочами і зеленню.

Приготувати таку оригінальну закуску, як мариновані гогошари, в домашніх умовах на зиму дуже просто. Для цього заздалегідь запасіться усіма необхідними продуктами, щоб не довелося бігти в магазин в середині процесу готування. Також не забудьте взяти на замітку наш простий покроковий рецепт з фото, в якому ви знайдете величезну кількість рекомендацій до приготування маринованих гогошари.

складові

гогошари

(2,5 кг)

часник

(1-2 зубчики)

Лавровий лист

(1 шт.)

гвоздика

(Суха, на смак)

Перець духмяний горошок

(за смаком)

Цукровий пісок

(500 г)

Кухонна сіль

(3 ст. Л.)

оцет

(9%, 500 мл)

Рослинна олія

(6 ст. Л.)

Перець чилі

(1 шт.)

кроки

  1. Підготуйте гогошари до маринування, вибравши найсоковитіші і м’ясисті з них і ретельно промивши їх в проточній воді. Потім краще їх обтерти паперовим рушником, щоб до початку готування гогошари були досить сухими і блискучими.

  2. Далі вам слід визначитися, як ви хочете закривати їх на зиму: цілком або шматочками. Наріжте гогошари на зручні для вас скибочки і покладіть на окрему тарілку, переходячи тим часом до наступного етапу.

  3. Тепер вам слід простерилізувати банки, в яких плануєте закривати гогошари на зиму. Можна це зробити як за допомогою духовки або мікрохвильової печі, так і стандартним способом – за допомогою пари. Після стерилізації покладіть в кожну баночку по два або три зубчики часнику, запашний перець в кількості п’яти горошин, лавровий лист, шматочок червоного пекучого перцю, а також гілочку гвоздики. Такий набір спецій зробить смак гогошари пряним і оригінальним.

  4. Тепер потрібно приготувати маринад. Для цього закип’ятіть воду, додайте цукор або мед, сіль, оцет, рослинне масло і трохи пекучого перцю, прокип’ятіть рідина кілька хвилин, потім зніміть каструлю з плити. За допомогою шумівки опустіть перець в маринад на дві хвилини, після чого розкладіть по банках і зверху залийте ароматної рідиною. Закочуйте банки і прибирайте їх на ніч під теплу ковдру, перевернувши догори дном. До ранку смачні мариновані гогошари на зиму будуть готові до вживання.

    Смачного!