Мариновані гриби лисички на зиму – простий фото рецепт

опис

Мариновані гриби лисички на зиму – дуже смачна грибна закуска, без якої складно обійтися в зимову пору року. У цю пору такі грибочки можна побачити на кожному святковому застіллі, а з’їдаються вони часто миттєво. Готуються мариновані лисички всього за одну годину, причому навіть сама недосвідчена господиня запросто вкладеться в цей час. Головне – необхідно суворо дотримуватися нашого простого рецепту з покроковими фото, і тоді труднощів в процесі готування не виникне.

Для приготування маринованих лисичок в домашніх умовах слід обов’язково використовувати такий консервант, як оцет. Він надає особливого смаку грибам і забезпечує їх тривалим терміном зберігання. Крім цього, маринувати закуску можна з різними спеціями, щоб надати їй не тільки приголомшливий смак, але ще і аромат.

Перш ніж почати готувати мариновані лисички, ви повинні дізнатися про правила збору цих грибів. Як правило, даний вид грибочків можна знайти тільки в тих лісах, де ростуть такі дерева, як ялина, дуб, сосна і береза. Однак також в цих лісах можна зустріти і помилкові лисички, які є небезпечними отруйними грибами. Відрізнити помилковий гриб легко. Потрібно запам’ятати тільки те, що отруйна лисичка ніколи не виросте на грунті. Вона часто виростає на лісовій підстилці і гниючої деревині.

Отже, приступимо до готування!

складові

лисички

(1,5 кг)

вода

(1 л)

Цукровий пісок

(2 ч. Л.)

Кухонна сіль

(3 ч. Л.)

Перець духмяний горошок

(4-7 шт.)

Чорний перець горошком

(4-7 шт.)

Лавровий лист

(1 шт.)

часник

(2-3 зубчики)

Ріпчаста цибуля

(1 шт.)

гвоздика

(2 шт.)

оцтова есенція

(2 ч. Л.)

кроки

  1. В першу чергу необхідно приготувати смачний маринад. Для цього закип’ятіть в ємності воду, а в ній розчиніть сіль і цукровий пісок. Потім в киплячу рідину додайте горошини перців, нарізаний пластинками часник, листя лавра, а також подрібнений півкільцями цибулю і гвоздику. В кінці додайте в маринад оцтову есенцію в необхідній кількості. Після цього рідину перемішайте і спробуйте на смак. При необхідності додайте відсутніх спецій. Коли маринад буде готовий, прокип’ятіть його три хвилини, зніміть з вогню і відставте в підходяще місце для охолодження.

  2. Тим часом підготуйте лисички. Від грибів відокремте весь лісовий сміття, а після інгредієнти ретельно промийте. Чисті лисички помістіть в злегка підсолену воду і відваріть до готовності. У процесі приготування на поверхні рідини буде з’являтися пінка, яку необхідно обов’язково регулярно знімати.

  3. Лисички будуть повністю готові тоді, коли все опустяться на дно ємності. На цьому етапі грибочки відкиньте на друшляк і залиште на деякий час, щоб стекла вся рідина.

  4. Далі варені гриби розфасуйте по заздалегідь вимитим і простерилизованнимбанкам. Зверніть увагу! Лисички повинні зайняти тільки другу частину тари. Місце, що залишилося в банках заповніть остиглим маринадом. Отримані заготовки герметично закатати простерилізованих кришками і приберіть в прохолодне місце для подальшого зберігання. Мариновані гриби лисички на зиму готові.

    Смачного!