опис
Мариновані гриби лисички на зиму – дуже смачна грибна закуска, без якої складно обійтися в зимову пору року. У цю пору такі грибочки можна побачити на кожному святковому застіллі, а з’їдаються вони часто миттєво. Готуються мариновані лисички всього за одну годину, причому навіть сама недосвідчена господиня запросто вкладеться в цей час. Головне – необхідно суворо дотримуватися нашого простого рецепту з покроковими фото, і тоді труднощів в процесі готування не виникне.
Для приготування маринованих лисичок в домашніх умовах слід обов’язково використовувати такий консервант, як оцет. Він надає особливого смаку грибам і забезпечує їх тривалим терміном зберігання. Крім цього, маринувати закуску можна з різними спеціями, щоб надати їй не тільки приголомшливий смак, але ще і аромат.
Перш ніж почати готувати мариновані лисички, ви повинні дізнатися про правила збору цих грибів. Як правило, даний вид грибочків можна знайти тільки в тих лісах, де ростуть такі дерева, як ялина, дуб, сосна і береза. Однак також в цих лісах можна зустріти і помилкові лисички, які є небезпечними отруйними грибами. Відрізнити помилковий гриб легко. Потрібно запам’ятати тільки те, що отруйна лисичка ніколи не виросте на грунті. Вона часто виростає на лісовій підстилці і гниючої деревині.
Отже, приступимо до готування!
складові
лисички
(1,5 кг)
вода
(1 л)
Цукровий пісок
(2 ч. Л.)
Кухонна сіль
(3 ч. Л.)
Перець духмяний горошок
(4-7 шт.)
Чорний перець горошком
(4-7 шт.)
Лавровий лист
(1 шт.)
часник
(2-3 зубчики)
Ріпчаста цибуля
(1 шт.)
гвоздика
(2 шт.)
оцтова есенція
(2 ч. Л.)
кроки
-
В першу чергу необхідно приготувати смачний маринад. Для цього закип’ятіть в ємності воду, а в ній розчиніть сіль і цукровий пісок. Потім в киплячу рідину додайте горошини перців, нарізаний пластинками часник, листя лавра, а також подрібнений півкільцями цибулю і гвоздику. В кінці додайте в маринад оцтову есенцію в необхідній кількості. Після цього рідину перемішайте і спробуйте на смак. При необхідності додайте відсутніх спецій. Коли маринад буде готовий, прокип’ятіть його три хвилини, зніміть з вогню і відставте в підходяще місце для охолодження.
-
Тим часом підготуйте лисички. Від грибів відокремте весь лісовий сміття, а після інгредієнти ретельно промийте. Чисті лисички помістіть в злегка підсолену воду і відваріть до готовності. У процесі приготування на поверхні рідини буде з’являтися пінка, яку необхідно обов’язково регулярно знімати.
-
Лисички будуть повністю готові тоді, коли все опустяться на дно ємності. На цьому етапі грибочки відкиньте на друшляк і залиште на деякий час, щоб стекла вся рідина.
-
Далі варені гриби розфасуйте по заздалегідь вимитим і простерилизованнимбанкам. Зверніть увагу! Лисички повинні зайняти тільки другу частину тари. Місце, що залишилося в банках заповніть остиглим маринадом. Отримані заготовки герметично закатати простерилізованих кришками і приберіть в прохолодне місце для подальшого зберігання. Мариновані гриби лисички на зиму готові.
Смачного!

описСалат з патисонів на зиму - чудовий вибір для тих, хто дуже часто ...

описПюре з кабачків на зиму, яке можна приготувати в домашніх умовах, дуже ...

описГострі кабачки на зиму - це один з найкращих варіантів смачно закрити ці ...

описСмородинове варення «П'ятихвилинка» готується швидко і дуже просто - це ...

описМаринована капуста по-корейськи, закрита на зиму, є найпопулярнішим видом ...

описСухий посол огірків має на увазі під собою дуже простий і швидкий спосіб ...