Мариновані кабачки швидкого приготування – фото рецепт на зиму

опис

Мариновані кабачки швидкого приготування – смачна легка закуска, яку можна приготувати як з наступною консервацією на зиму, так і зовсім без закачування на повсякденні будні дні. На їх виготовлення відводиться одна ніч, після чого такі смачні овочі можна відправляти на стіл в якості оригінального частування і просто у вигляді овочевого салату.

Найголовнішим є той факт, що маринувати таким способом необхідно тільки молоді кабачки. У такій стадії зрілості овочі в сирому вигляді володіють і соковитою м’якоттю, і ніжною хрусткою шкіркою. Це дуже важливо, адже від структури свіжих кабачків залежить і ступінь ніжності маринованої закуски. Крім цього в молодих кабачковий плодах практично не містяться насіння, а, якщо навіть насіння і є, то дуже дрібні і зовсім невідчутні.

Маринуємо кабачки ми в цьому фото рецепті з покроковою інструкцією тонкими кружечками. Так овочі повністю просочуються всіма спеціями, які використовуються для приготування маринаду. Також замаринувати цукіні в домашніх умовах можна і кубиками, але для цього вони обов’язково повинні бути дрібно нарізані. В іншому випадку, за одну добу для маринування кабачків буде мало.

Крім цього, мариновані кабачки можна приготувати по-корейськи. Для цього їх потрібно просто доповнити відповідними спеціями і гірким перцем. Однак, приготовані таким чином овочі, будуть закускою все-таки на любителя, тому що через гіркого перцю вони стануть досить гострими. Для різноманітності кабачки маринують також і з медом, в результаті чого вони виходять також відмінним самостійною стравою.

Стало бути, приступимо до готування!

складові

кабачки

(Молоді, за смаком)

Кухонна сіль

(за смаком)

Цукровий пісок

(за смаком)

петрушка

(за смаком)

Чорний перець мелений

(за смаком)

оцет

(1/2 ст.)

Рослинна олія

(100 мл)

часник

(2-3 зубчики)

кроки

  1. Куплені в магазині або вирощені в домашніх умовах кабачки, слід ретельно промити в холодній воді, обсушити паперовою серветкою і порубати тонкими кружечками. Далі необхідно помістити їх в глибоку ємність, пересипати сіллю і добре перемішати.

  2. Потім потрібно зробити маринад. Для цього візьміть невелику миску, з’єднайте в ній оцет з цукровим піском, додайте до них все спеції і рослинне масло. Маринад перемішайте, посоліть і обов’язково спробуйте на смак. Якщо всіх спецій досить, то переходимо до наступного кроку.

  3. Залийте готової заправкою овочі і акуратно струсіть їх. Кабачки повинні буквально плавати в маринаді.

  4. Тепер візьміть кілька зубчиків часнику, очистіть їх від лушпиння і видавіть через прес в заготовку з кабачків. Перемішайте гарненько овочі.

  5. Миску з замаринувати цукіні поставте в холодильник на цілу ніч. Якщо закуску ви готуєте на зиму, то розфасуйте її по банках і закатати. У будь-якому випадку, на наступний день пікантні мариновані кабачки швидкого приготування будуть готові до вживання. Для подачі на стіл їх потрібно викласти в гарне блюдце і прикрасити свіжою зеленню. Від таких смачних овочів будуть в захваті всі!

    Смачного!