Мариновані огірки, помідори і кабачки Асорті – рецепт на зиму з фото

опис

Мариновані кабачки, огірки і помідори «Асорті» – це відмінна закуска, яка підійде для будь-якого приводу, будь то святкове застілля або сімейний обід. Овочі, замариновані на нашу рецептом, виходять дуже смачними і соковитими, їх можна їсти цілком, а можна додати в салати або інші страви. Особливо хочеться відзначити той факт, що законсервовані подібним чином овочі зберігають в собі велику частину корисних властивостей, завдяки чому ви можете наситити свій організм вітамінами навіть взимку.

Замаринувати таке асорті можна не тільки з помідорів і огірків, так як дуже часто разом з цими продуктами маринують болгарський перець, морква, капусту, цибулю, кабачки і зелень. У підсумку виходить дуже смачний і оригінальний салат, який можна подати до столу в будь-який момент.

Приготувати мариновані кабачки, огірки і помідори на зиму дуже просто. Для цього вам знадобиться трохи вільного часу, продукти, необхідні для готування, а також наш рецепт з покроковими фото.

складові

помідори

(1,6 кг)

огірки

(300 г)

кабачки

(1/2 шт.)

часник

(4 зубчики)

водяний перець

(4 шт.)

Чорний перець горошком

(4 шт.)

Лавровий лист

(1 шт.)

Солодкий болгарський перець

(2 шт.)

вода

(1,5 л)

Цукровий пісок

(2,5 ст. Л.)

Кухонна сіль

(1,5 ст. Л.)

оцет

(2,5 ст. Л.)

кроки

  1. Найкраще приготувати всі необхідні інгредієнти заздалегідь, щоб в процесі готування не витрачає часу на їх пошуки. Також на даному етапі можна вимити всі овочі в мисці з водою, так як шкірку з них знімати ми не будемо.

  2. Наступною справою потрібно приготувати маринад. Для цього наберіть в каструлю трохи води, а коли вона нагріється, починайте по черзі засипати туди сіль, цукор і оцет. Помішуйте маринад і чекайте, коли він закипить.

  3. Банки, в яких будете закривати овочі на зиму, простерилизуйте і висушіть, після чого в кожну з них покладіть цибулю, часник, трохи моркви, а також необхідні спеції у вигляді запашного перцю і лаврового листка.

  4. Після цього слід почати заповнювати банки овочами. Помідори і огірки слід покласти цілком, а кабачки необхідно нарізати на досить тонкі кільця. При цьому постарайтеся сильно не утрамбовувати овочі, щоб не вийшла каша.

  5. Заклавши в банки овочі, починайте заливати їх киплячим маринадом, після чого їх потрібно прикрити кришками і відправити на повторну стерилізацію. Стерилізувати банки з маринованими овочами необхідно протягом п’ятнадцяти хвилин в гарячій воді.

  6. Після закінчення зазначеного терміну банки з окропу потрібно вилучити і перевернути догори дном, заздалегідь загорнувши герметично кришками. Після того як банки охолонуть, можете прибирати асорті з помідорів, огірків і кабачків в комору до зими.

    Смачного!