Мариновані огірки з оцтом без стерилізації – рецепт з покроковими фото

опис

Мариновані огірки з оцтом без стерилізації – простий і дуже швидкий спосіб приготувати смачні і хрусткі огірки своїми руками в домашніх умовах. Він обов’язково припаде до душі господиням, які готують великі обсяги заготівель на зиму, і тим кулінарам, хто цінує свій час.

Вживання різного виду солінь в їжу прийшло до нас з давніх часів. Не знаючи механізму їх дії, люди бачили користь солоних овочів і серед безлічі способів заготовки віддавали перевагу саме засолюванні. Давно помічено, що вживання солінь в їжу сприяє поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту, допомагає активізувати обмінні процеси всього організму, а також зміцнює імунітет. Тому що овочі, а зокрема огірки, – це джерело корисних речовин, таких як клітковина, вітаміни і мінерали.

З безлічі подібних рецептів ми зупинилися сьогодні саме на цьому як на найпростішому і легкому в усіх відношеннях. Його назва говорить сама за себе. І хоча багато господинь побоюються готувати саме так, ми можемо запевнити вас, що всі побоювання безпідставні. Багаторазова заливка і пропарювання огірків дозволяють їм зберегтися протягом тривалого часу. Не бійтеся, огірки не почнуть бродити і не вибухнуть. Цим процесам не дасть розвинутися оцет. Він виступить в ролі простого консерванту, а також додасть огіркам кислинку, якої так не вистачає в прісної зимової їжі.

Докладний рецепт з барвистими покроковими фотографіями допоможе вам розібратися в тонкощах приготування маринованих огірків з оцтом, а ще доведе, що консервування – це не тільки дуже легко, але і захоплююче.

складові

огірки

(1,8 кг)

оцет

(9%, 80 мл)

Кухонна сіль

(80 г)

Цукровий пісок

(80 г)

кріп

(за смаком)

часник

(2 зубчики)

Чорний перець горошком

(4-5 шт.)

Перець духмяний горошок

(3-4 шт.)

Лавровий лист

(2 шт.)

листя хрону

(1 шт.)

кроки

  1. Вказаної кількості інгредієнтів досить для приготування однієї 3-хлітровую банки готового продукту. Приготуйте всі необхідні компоненти, зазначені в рецептурі, а також бутель і кришку до неї. Кількість цукрового піску і солі обов’язково відміряйте на вагах. Промийте огірки в теплій проточній воді, а потім замочіть їх приблизно на годину в мисці з холодною водою.

  2. Тим часом промийте в теплій воді з додаванням харчової соди бутель і кришку, а потім прополосніте їх в потокової воді. Переверніть банку і поставте її на піднесення, дозволяючи стекти воді, а потім її добре просушіть. Стерилізувати посуд не потрібно. Промийте гілочки кропу, лист хрону, горошинки перців і очистіть часник. Просушіть все це, розклавши на рушник, а потім покладіть ці компоненти в підготовлену банку, як показано на фото.

  3. Злийте воду з огірків після закінчення зазначеного часу і витріть кожен овоч паперовою серветкою насухо. Ображати плоди так, як показано на фото. Ця дія, як і замочування, дозволить огіркам максимально швидко увібрати в себе маринад. При цьому овочі зможуть залишитися щільними і пружними.

  4. Складіть підготовлені огірки в банку. Укладайте їх щільно, залишаючи якомога менші простору між плодами. Закип’ятіть близько двох літрів чистої води в кухлик з нержавіючої сталі, а потім нею, ще киплячій, залийте овочі. Накрийте банку кришкою і залиште на п’ятнадцять хвилин. Воду, що залишилася вилийте.

  5. Після закінчення зазначеного часу, скориставшись спеціальною кришкою для зціджування, злийте настій з бутля в кухлик і знову його закип’ятіть. Від кропу і соку листа хрону вода повинна стати трохи коричневої, як на фото. Залийте нею, ще киплячій, огірки ще раз і витримайте до охолодження.

  6. Знову злийте настій в кухлик, а потім розчиніть в ньому цукровий пісок і сіль. Поставте посудину на малий вогонь і накрийте її кришкою. Тепер доведіть розсіл до кипіння. Тим часом влийте оцет в бутель, а потім залийте поверх його киплячу рідину.

  7. Засукайте огірки і перевірте герметичність консервування, відхиливши покладену на бік бутель по чистому і сухому столу. Після цього переверніть банку догори дном і укутайте її до повного охолодження вовняним пледом або ватним ковдрою.

  8. Повністю остигнула заготовку винесіть в прохолодне приміщення з хорошою вентиляцією і зберігайте її там протягом календарного року з моменту консервації. Откупоренную заготовку ставте в холодильник, накривши капроновою кришкою. Подавайте соління до столу в якості закуски; використовуйте огірки для приготування салатів, розсольник.

    Смачного!