Маринований фізаліс на зиму – рецепт смачного приготування

опис

Маринований фізаліс на зиму за смаковими якостями дуже схожий з маринованими помідорами. Замаринувати його в домашніх умовах можна як окремої закускою, так і в доповненні з іншими овочами, наприклад, з перцем або помідорами, в нашому випадку це помідори черрі. Однак смачно повчає в обох випадках. Завдяки тому, що з цього покрокового рецептом з фото фізаліс консервується на зиму саме з черрі, екзотична закуска виходить ще і дуже барвистою, і красивою зовні.

Для того щоб замаринувати в домашніх умовах плоди фізалісу, необхідно скористатися наведеною нижче покроковою інструкцією з фото. З неї ви дізнаєтеся на якій стадії стиглості ягоди рекомендується використовувати для приготування цієї закуски. Також у викладеному нижче рецепті детально описується інформація про створення для фізалісу смачного маринаду. Готувати заливку для консервації плодів бажано строго за рецептом, адже його смак повністю в подальшому передається маринованим ягодам. До того ж фізаліс в свіжому вигляді не дуже приємний на смак, а це значить, що ви просто повинні підготувати для нього найсмачніший маринад.

Отже, приступимо до готування!

складові

фізаліс

(Овочевий – 750 г)

Черрі

(500 г)

часник

(1 головка)

кріп

(1 пучок парасольок)

Лавровий лист

(4 шт.)

насіння коріандру

(12 г)

Чорний перець горошком

(10 шт.)

гвоздика

(6 шт.)

оцтова есенція

(12 мл)

Цукровий пісок

(45 г)

Кухонна сіль

(25 г)

вода

(1 л)

кроки

  1. Насамперед для створення незвичайної заготовки в домашніх умовах виберете самі стиглі плоди фізалісу. У стиглому стані вони повинні володіти ніжно-жовтим кольором. Потім доведіть ягоди до потрібного стану. Спочатку дістаньте їх все з коробочок, а після гарненько промийте. Чисті плоди обов’язково пробланшуйте в окропі протягом двадцяти секунд, а після відразу ж помістіть їх в холодну воду. Така процедура необхідна для того, щоб з фізалісу змився воскоподібний наліт і вийшла вся гіркота.

  2. У тому випадку, якщо вибрані плоди досить великих розмірів, то розріжте їх навпіл. Маленькі ягоди фізалісу слід просто наколоти в декількох місцях і залишити в цілому вигляді.

  3. Тепер підготуйте баночки. Спочатку їх обов’язково промийте в содовому розчині, після чого простерилизуйте над парою або в духовці. Після, в уже стерильні ємності помістіть ягоди.

  4. Слідом за фізалісом відправте розрізані на кілька частин зубчики часнику. Далі до овочів додайте підготовлені помідори черрі.

  5. Шар з помідорів накрийте ще одним шаром фізалісу, а зверху нього покладіть кріп, насіння коріандру, а також чорний перець горошком і гвоздику.

  6. Далі наповніть овочеву заготівлю крутим окропом, тим самим вам вдасться правильно розрахувати точний необхідну кількість рідини для приготування маринаду. Потім злийте воду з банок в каструлю, після чого розчиніть в ній цукровий пісок і сіль. Маринад закип’ятіть, зніміть з вогню і додайте в нього необхідну кількість оцтової есенції.

  7. Готовим маринадом наповніть баночки з фізалісом і спеціями, після чого накрийте заготовки кришками і відправте на стерилізацію в киплячій воді, час здійснення якої має бути дванадцять хвилин, якщо це півлітрові баночки.

  8. Простерилізованих закуску герметично закрийте і дочекайтеся її остигання. Після, перемістіть заготовку в холодильник. Через тридцять днів маринований фізаліс буде готовий до використання. Термін зберігання такої незвичайної консервації досягає шести місяців. Смачного!