Маринований виноград – рецепт приготування на зиму швидким способом

опис

маринований виноград в першу чергу є дуже смачною самостійної закускою, якої цілком достатньо, щоб внести унікальну різноманітність в будь-яке застілля. Такий маринований виноград під оливки, приготований виключно у цій простому фото рецептом з покроковою інструкцією, неодмінно приємно здивує всіх близьких і запрошених на свято гостей. Можете бути впевнені, така приголомшлива виноградна закуска ні на секунду не залишиться без уваги і без похвальних коментарів! Однак призначення швидкого маринованого винограду полягає не тільки в тому, щоб бути дуже смачною святковою закускою. Його можна використовувати у вигляді додаткового інгредієнта до м’яса. Більш того, приготований в домашніх умовах салат з маринованим виноградом виходить справжньою казкою.

Маринувати виноградні ягоди на зиму в домашніх умовах дуже просто. Головне – врахувати всі головні моменти щодо його правильного приготування, про які ми і розповімо вам далі. По-перше, маринований виноград консервується на зиму без стерилізації, а це значно зменшує час на його приготування. По-друге, щоб виноградна заготовка вийшла дійсно смачною, потрібно правильно підібрати для цього сорт винограду. Виноградні ягідки бажано використовувати великих розмірів з щільною шкіркою і хрусткою м’якоттю. Під ці характеристики ідеально підходить сорт винограду «Страшенский».

Отже, перейдемо до приготування!

складові

Виноград

(500 г)

оцет

(6% – 1 стакан)

Цукровий пісок

(1 кг)

Кухонна сіль

(1/4 ч.л.)

Гірчиця

(1,5 ч.л. зерен)

Чорний перець горошком

(1 ч.л.)

кориця

(1/2 ч.л.)

гвоздика

(4 бутона)

кроки

  1. В першу чергу, підготуємо всі інгредієнти, які нам знадобляться для приготування казкової виноградної закуски на зиму. За бажанням, можна використовувати виноград декількох квітів. Однак розфасовувати ягоди по банках в такому випадку доведеться за кольором, щоб згодом колірна гамма заготовок була змішаною. Також рекомендується брати виноград без кісточок.

  2. Потім виноградні ягідки необхідно відокремити від гілочок, після чого їх потрібно ретельно промити під холодною водою. Промиті плоди слід відразу помістити на друшляк, щоб повністю скла залишилася вода.

  3. Далі підготовлені виноградні ягоди розкладаємо по стерильним баночках. Банки повинні заповнитися повністю.

  4. Тепер потрібно приготувати для ягід смачний маринад. Для цього необхідно змішати всі інгредієнти (крім безпосередньо самих ягід), які вказані в цьому рецепті, після чого необхідно закип’ятити отриману рідину.

    В даному випадку для приготування маринаду використовується порошкова кориця, але її можна використовувати і у вигляді паличок. Однак тоді, перед тим, як заливати виноград маринадом, палички кориці обов’язково потрібно буде витягти з ємності.

  5. Після, прокипяченной ароматної рідиною зі спеціями наповнюємо баночки з виноградними ягодами, після чого відразу ж щільно закриваємо заготовки кришками. Далі консервований виноград перевертаємо догори дном, після чого залишаємо його в такому положенні до тих пір, поки він повністю не охолоне.

  6. Заливати виноград таким маринадом можна як в гарячому стані, так і в холодному. Однак процес маринування ягід в кожному випадку буде відбуватися по-різному. Законсервовані виноградні плоди в гарячому маринаді куди швидше промаринується, ніж ягоди, заготовлені в холодному розсолі. У будь-якому випадку, маринований виноград вийде дуже смачним і апетитним. Смачного!