Маслюки солоні – на зиму за рецептом з фото

опис

маслюки солоні – дуже смачна легка закуска, для приготування якої не потрібно виділяти багато часу і коштів. Це божественне блюдо може дозволити собі приготувати в домашніх умовах кожна господиня. На будь-якому застілля і звичайному сімейному вечері будуть раді таким смачним грибочками.

Самим головним інгредієнтом для засолювання грибів є сіль. Її потрібно використовувати тільки грубого помелу, так як дрібна сіль дуже швидко розчиняється і просаливаемой грибочки нерівномірно. Зелень для засолювання маслюків сухим способом рекомендується застосовувати виключно свіжу. Вона володіє насиченим ароматом і смаком, а при засолюванні це все передається грибам.

Сухий спосіб засолювання грибочків зручний тим, що він не включає в себе етап приготування розсолу. Все, що від вас буде потрібно зробити, – це підготувати інгредієнти і викласти їх в ємність шарами. В процесі засолювання розсіл утворюється самостійно, причому в необхідній кількості. Застосовуючи цей метод, ви також зможете заготовити грибочки на зиму. В цьому випадку інгредієнти потрібно буде фасувати відразу по стерильним банкам.

Нерідко для виготовлення солоних маслюків застосовують холодний і гарячий спосіб засолювання. Однак при використанні цих методів швидко приготувати солоні гриби неможливо, так як на створення одного тільки розсолу йде мінімум тридцять хвилин.

Якщо засолити маслюки у цій простому рецептом з фото, то їх калорійність становитиме всього 18 кілокалорій на 100 грамів продукту. Це означає, що готовими солоними грибочками ви зможете почастувати навіть тих гостей, які дотримуються суворої дієти.

Отже, перейдемо до готування!

складові

маслюки

(Відварні, 1 кг)

Кухонна сіль

(2 ст. Л.)

Лавровий лист

(4 шт.)

Чорний перець горошком

(5 штук.)

часник

(2-3 зубчики)

кріп

(1 пучок зелені + 8-10 парасольок)

листя смородини

(за бажанням)

кроки

  1. В першу чергу зібрані грибочки рекомендуємо впорядкувати за калібром. Якщо для засолювання ви будете використовувати тільки маленькі маслюки, то в результаті отримаєте дуже апетитну і привабливу закуску. Також мініатюрні грибочки можна використовувати прямо з ніжкою, а ще з них не обов’язково знімати плівку.

  2. Коли маслюки будуть відсортовані, займіться їх підготовкою. Гриби очистіть від лісового сміття і дуже добре промийте. За бажанням лісові плоди можна замочити в теплій воді на кілька годин, щоб більша частина сміття відстала сама.

  3. Підготовлені маслюки залийте великою кількістю води, посоліть і поставте на вогонь варитися. Коли гриби закиплять, зменшіть вогонь і проваріть вміст ємності протягом двадцяти хвилин. Після лісові плоди відкиньте на друшляк і сполосніть під холодною водою. Відразу підготуйте всі спеції і зелень, які потрібні в інгредієнтах цього рецепта для засолювання маслюків.

  4. Далі дістаньте з шафи відповідну емальовану каструлю і викладіть в неї один шар варених грибів. Поверх них покладіть лавровий лист, дрібно нарізаний часник, кріп і горошини перцю, а також грибний шар не забудьте посолити.

  5. Потім викладіть в ємність ще один шар маслюків, який також покрийте спеціями і посипте сіллю. Таким способом використовуйте всі інгредієнти.

  6. Підготовлену грибну заготовку придавите плоскою тарілкою, а поверх неї встановіть вантаж, наприклад, трилітрову банку з водою. Така процедура дозволить грибочками виділити багато соку і, відповідно, утворити необхідну кількість розсолу. Залиште засолені гриби під вантажем на двадцять чотири години.

  7. На наступну добу грибочки викладіть в скляну банку і залийте отриманим розсолом. За бажанням до маслюки можна додати трохи рослинного масла. Потім заготовку закрийте кришкою і відправте в холодильник для настоювання.

  8. Дуже смачні солоні маслюки будуть готові до вживання через три тижні. Перед подачею на стіл грибну закуску можна заправити оцтом і прикрасити свіжими кільцями ріпчастої цибулі.

    Смачного!