М’ясні чіпси – фото рецепт приготування з яловичини в духовці

опис

м’ясні чіпси – ідеальна в’ялена закуска до пива, яка сподобається кожному, хто покуштує її. Приготувати такі незвичайні снеки в домашніх умовах можна як з яловичини, так і зі свинини, і з курки. Деякі господині їх роблять своїми руками навіть з фаршу. У будь-якому випадку, для кожного виду м’яса технологія виготовлення чіпсів одна і у всіх подробицях вона представляється в цьому простому покроковому рецепті з фото.

Прекрасно те, що для того щоб зробити у себе вдома такі м’ясні смакоту, не потрібно мати при цьому ніяке спеціальне обладнання. Для їх приготування відмінно підходить духовка, при температурі вісімдесят градусів чіпси зав’ялюються до необхідного ступеня. Також приготування натуральних м’ясних снеків може здійснюватися і в мікрохвильовці, і в сушарці, і в аерогрилі. Однак перш м’ясо обов’язково має добре промаринуватися і зазвичай на це йде близько п’яти годин. Безумовно, якщо ви вирішите залишити м’ясні пластинки в маринаді на десять чи дванадцять годин – гірше не буде точно!

Головною перевагою цієї страви є те, що з одного кілограма м’яса виходить півкілограма в’яленого продукту. Ви тільки уявіть, п’ятсот грамів, це ж так багато … Заради такої кількості смачною домашньою закуски не шкода виділити і вільний час на її створення. До того ж зробити такі унікальні снеки своїми руками дуже просто і вигідно.

Отже, приступимо до готування!

складові

яловичина

(1 кг)

соус вустерширський

(2/3 ст.)

Соєвий соус

(2/3 ст.)

Чорний перець мелений

(2 ч. Л.)

паприка мелена

(Копчена, 1 ст. Л.)

Кайенскийперець

(1/4 ч. Л.)

Червоний мелений перець

(1 ч. Л.)

сушений часник

(1 ч. Л.)

Ріпчаста цибуля

(В порошку, 1 ч. Л.)

мед

(1 ст. Л.)

кроки

  1. Перше, що потрібно зробити – це промити і подрібнити м’ясо, в нашому випадку це яловичина. Нарізати майбутні чіпси рекомендується уздовж волокон тонкими слайсами і так як за допомогою звичайного кухонного ножа цього зробити практично неможливо, радимо звернутися за допомогою до м’ясника. Він вам измельчит м’ясо спеціальним слайсера для нарізання продуктів.

  2. Змішайте в тарілочках всі спеції. Зверніть увагу! Якщо на якийсь компонент із запропонованого списку приправ у вас алергічна реакція, то ні в якому-разі цей компонент не використовуйте.

  3. Візьміть ще одну глибоку тарілку і з’єднайте в ній вустерский і соєвий соус.

  4. Далі в отриману суміш соус додайте всі підготовлені спеції, слідом за якими відправте мед. У тому випадку, якщо меду немає, замініть його тростинним або звичайним цукром.

  5. За допомогою віночка ретельно перемішайте готовий маринад для м’ясних слайсів. Після цього обов’язково спробуйте його на смак і при необхідності додайте ще трохи спецій.

  6. Далі візьміть м’ясну платівку і обмокніте її повністю в готовий маринад, після чого відкладіть її в сторону так, як показано на фото нижче.

  7. Таким чином занурте в ароматну рідину все підготовлені слайси з м’яса.

  8. Оберніть замариноване м’ясо харчовою плівкою, після чого відправте його в холодильник на п’ять годин. За бажанням, можете маринувати м’ясо і всю ніч, так буде ще смачніше.

  9. Після закінчення зазначеного часу дістаньте все м’ясні пластинки з маринаду і розмістіть їх на паперовій серветці. Це необхідно для того, щоб з них вийшла велика частина вологи.

  10. Так як одна серветка всю вологість з м’яса увібрати в себе не зможе, то застосуєте для цього ще одну серветку. Нею притисніть майбутні чіпси зверху.

  11. Після просушування промаринуватися яловичину викладіть на решітку і відправте її в духовку. Її можна розігріти до вісімдесяти градусів як заздалегідь, так і після розміщення в ній м’яса. Залиште снеки в духовці на чотири години. За цей час м’ясо гарненько просохне і придбає апетитний золотистий колір. Зверніть увагу! При готуванні чіпсів духову піч потрібно періодично провітрювати, відкриваючи її на кілька хвилин.

  12. Після закінчення чотирьох годин готові в’ялені м’ясні пластинки потрібно дістати з духовки і остудити.

  13. Далі ароматну закуску подрібніть так, як вважаєте за потрібне. Це можуть бути і трикутники, і смужки, і куточки, і навіть невелика м’ясна соломка, в будь-якому випадку чіпси будуть виглядати дуже апетитно.

  14. Дуже смачні в’ялені чіпси повністю готові. З такою делікатесної закускою можна і в гості сходити, і домашній перегляд фільмів влаштувати. Шкода, що на зиму таких смачних снеків НЕ заготовити, адже їх термін зберігання в прохолодному місці не перевищує і одного місяця.

    Смачного!