Морква по-корейськи в домашніх умовах з приправою

Багато морквину по-корейськи купують готову в магазинах, але її запросто можна приготувати вдома, без особливих витрат. Адже в магазинну найчастіше додають безліч різних консервантів і підсилювачів смаку, набагато смачніше і корисніше буде приготована вдома, вашими руками. Головне – мати спеціальну терку, а в рецепт можна додавати і нові інгредієнти на ваш розсуд.

Як ви вже зрозуміли, у нас сьогодні морквина по-корейськи в домашніх умовах з приправою – смачно і корисно, швидко і просто.

Подивіться: корисні властивості моркви і протипоказання для здоров’я.

Морква по-корейськи, рецепт №1

  • 1 кг молоденької морквини
  • Одна головка часнику
  • Оцет столовий 4 ложки
  • Олія соняшникова 100 мл
  • Цукор 3 повні ложки
  • Коріандр, сіль і перець

Морквину ретельно промити під проточною водою, видалити верхній шар і пропустити через спеціальну морквяну терку. До овочу додати цукор, оцет і подрібнений пресом часник. Солимо, перчимо і додаємо коріандр за смаком, комусь подобатися більше, а хтось віддає перевагу поменше спецій. Можна ще додати червоного гострого перчика. Пробуйте і вирішуйте самі. Отриману морквину укласти в судок, закрити і поставити в холодильник просочуватися на пару годинок.

Морква по-корейськи, рецепт № 2

  • Морква 1 кг
  • Цукор 2 ложки з гіркою
  • Часник 5 зубків
  • Рослинна олія (краще без запаху) 5 ложок
  • Сіль 1 повна ложка
  • Перець чилі один стручок
  • Оцет винний 2 ложки
  • Приправа (для корейської моркви)

Коренеплід очищаємо і пропускаємо через тертку для корейської моркви. У разі якщо хочеться приготувати, а в наявності немає такої ось терочку, не біда, можна її подрібнити і вручну. Готовий овоч полити оцтом, перемішати з подрібненим часником (можна застосувати ступку). Розігріваємо олію, висипаємо коріандр, приправу, дрібно нарізану перець. Тримаємо на вогні хвилини три, висипаємо сіль і цукор, ще хвилинку-другу і заливаємо моркву. Ми залишаємо маринуватися на 5-6 годин.

Корейська морквина з приправою, рецепт № 3

  • 2 великі морквини
  • Оцет столовий 9% 3 десертні ложки
  • 3 зубчики часнику
  • Соняшникова олія 2 ложки
  • Приправа магазинна для корейських страв

Морквину соковиту і красивого яскравого кольору подрібнюємо, зрозуміло на якій тертці, додаємо до неї часник, пропущений через часникову давилку. Додаємо 1.5 ложки приправи, сіль додавати не будемо, вона вже є в приправі, але це теж на смак, ви можете, спробувавши потім додати. Масло розігріти з оцтом і вилити гарячим на овоч. Перемішуємо і залишаємо на холоді до півгодини.

Декілька порад

  • Щоб отримати смачну морквину, віддайте перевагу кунжутне масло.
  • Найкраще застосовувати саме терку для корейської моркви, так вона буде нарізано тоненько, що дає можливість їй добре просочитися.
  • Покращує смак кунжут, його можна попередньо обсмажити на порожній сковороді і додати в готову страву.
  • Обов’язково додавайте коріандр, це покращує набагато смакові якості закуски

Ми вам розповіли, як приготувати моркву по-корейськи в домашніх умовах, смачну і корисну, пригощайте домочадців!

Подивіться ще, як приготувати смачний і корисний домашній майонез, рецепт з фото крок за кроком.