Морозиво в домашніх умовах покрокові рецепти з фото

Морозиво – древнє ласощі, відоме ще 4000 років тому в Стародавньому Китаї. В Європі вони відомі з XII століття, завдяки Марко Поло.

За визначенням, морозиво – це заморожений солодкий продукт, виготовлений з молока, вершків, цукру, масла, соків та інших продуктів, до яких додані ароматичні та смакові речовини.

З настанням спекотних днів, попит на морозиво різко зростає, так, як люблять його і дорослі, і діти. Але на жаль, в наш час виробники морозива, в гонитві за кількістю і тривалим терміном зберігання, забувають про якість. І знайти нормальне морозиво, без шкідливих наповнювачів, дуже складно.

Тому доводиться займатися виготовленням морозива в домашніх умовах, що ми зараз і зробимо.

  1. Домашній пломбір як приготувати
  2. Пломбір по ГОСТу в стаканчиках, рецепт приготування
  3. Вершковий пломбір на паличці недорогий рецепт
  4. Шоколадне морозиво в домашніх умовах
  5.  Морозиво з кефіру і бананів
  6. Супер – дієтичне морозиво (сорбет) для тих, що худнуть
  7.  Морозиво зі згущеним молоком по ГОСТу 1970 року в домашніх умовах
  8. Домашнє молочне морозиво
  9. Як зробити італійське шоколадне морозиво в домашніх умовах
  10. Відеорецепт: Як подати морозиво

Домашній пломбір як приготувати

Найбільш популярне морозиво – це пломбір, і як його приготувати зараз розберемося.

Нам потрібні:

  • 3 яйця
  • 125 г молока
  • 300 г вершків 33%
  • 150 г цукру (можна 80-100 г, за смаком)
  • 10 г ванільного цукру, це за бажанням

приготування:

1. Жовтки відділяємо від білків, перекладаємо їх в сотейник.

2. До них додаємо цукор і вливаємо молоко, перемішуємо і ставимо на плиту. При постійному помішуванні, доводимо до консистенції згущеного молока. Знімаємо з вогню, і періодично помішуючи, остуджують.

3. Сливки і посуд для збивання, необхідно остудити в холодильнику. Після чого збити вершки до стійких піків.

4. У остиглий сироп, акуратно, порціями, додаємо вершки, змішуємо.

5. У широку ємність, перекладаємо суміш, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в морозильну камеру на 1 годину.

6. Після чого, відсуваємо від країв ємності підмерзлі морозиво, і збиваємо міксером 1 хвилину. Знову накриваємо плівкою і відправляємо в морозилку ще на 1 годину.

7. Потім, перебиваємо ще раз, перекладаємо в меншу ємність і на 4 години на морозильну камеру. для дозрівання.

8. Подаємо в креманках з будь-яким варенням або тертим шоколадом, горішками.

Пломбір по ГОСТу в стаканчиках рецепт приготування

Нам потрібні:

  • 430 г молока 3,2%
  • 360 г вершків 33-36%
  • 140 г цукру
  • 15 г ванільного цукру
  • 50 г сухого молока
  • 20 г кукурудзяного або картопляного крохмалю

приготування:

1.Молоко (100 мл) змішуємо з крохмалем.

2. Сухе молоко змішуємо з цукром, ванільним цукром, до них додаємо кілька ложок молока, перемішуємо. Додаємо молоко, що залишилося і ставимо на вогонь, помішувати.

3. До цієї суміші додаємо крохмаль з молоком і при постійному помішуванні, доводимо до загустіння. Після охолоджуємо в мисці з холодною водою, також помішуючи, у запобігання грудок.

4. У охолодженої посуді збиваємо охолоджені вершки, до стійких піків. Акуратно додаємо їх до охолодженої молочної суміші, ретельно перемішуємо.

5. Переливаємо у велику ємність, і накривши плівкою, кладемо в морозилку на 1,5 години.

Після перемішуємо, і знову на 1,5 години в морозилку.

6. Потім, перекладаємо в паперові або пластикові стаканчики, накриваємо плівкою і в холод на 4,5 – 5 годин.

Вершковий пломбір на паличці недорогий рецепт

Нам потрібні:

  • 1 літр 10% вершків
  • 0,5 склянки цукру
  • 5 штук пластикових стаканчиків
  • 5 дерев’яних паличок або пластикових ложечок
  • фольга харчова

приготування:

1.Так, як вершки 10% рідкі, їх потрібно уварити. Тому переливаємо їх в каструлю і ставимо на повільний вогонь і при помішуванні, уварюємо 1,5 години, щоб зменшилися майже в 3 рази.

2. До увареним вершкам додаємо цукор, помішуючи варимо ще 1-2 хвилини. Суміш охолоджуємо до кімнатної температури.

3. Збиваємо міксером до загустіння і відправляємо в холодильник на 30 хвилин, після ще раз збиваємо 3 хвилини на мах. швидкості, і знову на 30 хвилин в морозилку.

Потім збиваємо ще 3 хвилини і розливаємо по стаканчиках.

4. Нарізаємо фольгу на кружечки, діаметром, трохи більше верхньої частини склянки. Кладемо ложечки або палички в стакан з морозивом і накриваємо кружальцями з фольги, проткнув їх паличками. Відправляємо в морозилку і витримуємо там морозиво 4-5 годин, при мах.нізкой температурі.

Для збереження морозива – обертаємо кожну порцію в фольгу і відправляємо в холодильник.

Шоколадне морозиво в домашніх умовах

Це морозиво користується особливим попитом і у дітей і у дорослих. Швиденько готуємо його.

Нам потрібні:

  • 100 г цукру
  • 80 г какао-порошку
  • 15 г кукурудзяного крохмалю
  • дрібка солі
  • 370 мл молока
  • 1/2 ч.л. екстракту ваніліну

приготування:

1.Крахмал розчиняємо в 2-3 ложках холодної молока.

2. У каструлю вливаємо решту молока, додаємо цукор, сіль, какао і все перемішавши, ставимо на середній вогонь.

Вводимо розведений крохмаль. При постійному помішуванні, загущіваем суміш.

Після переливаємо в інший посуд і охолоджуємо, прикривши плівкою, в контакті з рідиною.

Для прискорення процесу охолодження, ставимо на лід або в холодну воду.

3. Для формування морозива можна використовувати спеціальні силіконові формочки, або по-старому – пластикові або паперові стаканчики, як в попередньому рецепті.

4.У морозилці витримуємо 4-5 годин, а краще відправити на ніч. Дістаємо з формочок, загортаємо в пергаментний папір і в такому вигляді зберігаємо в холодильнику. Використовуємо за бажанням.

Морозиво з кефіру і бананів

Цей вид морозива сподобається малечі, та й дорослим також.

Нам потрібні:

  • 1,5 склянки (300 мл) кефіру 2,5%
  • 2 банана
  • 2 ст.л. меду

Для сиропу:

  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 200 г заморожених вишень без кісточок

приготування:

1.Банани очищаємо від шкірки, нарізаємо шматочками і відправляємо в блендер.

2. До них додаємо кефір і ложку меду, все перебиваємо до однорідної маси. Виливаємо в пластмасову ємність і ставимо в морозилку на 1,5 години.

3. Готуємо сироп: заморожені вишні перебиваємо з кукурудзяним крохмалем в блендері, переливаємо в сотейник і проварюємо 15 хвилин на вогні. Остужаем.

4. Морозиво виймаємо і знову перемішуємо міксером, а потім відправляємо на 1,5 години в морозильну камеру.

5. У остиглий сироп кладемо ложку меду і перемішуємо.

6. Готове морозиво подаємо в креманках, полив вишневим сиропом.

Супер – дієтичне морозиво (сорбет) для тих, що худнуть

Як відомо, морозиво висококалорійний продукт, але тільки не це, в 100 г цього продукту, містяться 70 ккал.

Нам потрібні:

Для основи:

  • 600 г яблучного пюре
  • 1 лимон, цедра

для 1-го виду сорбета:

  • 1 шт (70 г) моркви
  • 3 листочка м’яти
  • 2 ст.л. вершків 10%

для 2-го виду сорбета:

  • 100 г шпинату
  • 2 шт ківі

для 3-го виду сорбета:

  • 100 г полуниці
  • 1 ч.л. бурякового соку

приготування:

основи морозива

  • Готуємо яблучне пюре з запечених в духовці, солодких яблук. Готове пюре з’єднуємо з цедрою лимона. Суміш ділимо на три рівні частини.

1 виду, оранжевого

  • морква очищаємо від шкірки, натираємо на дрібну терку і відправляємо в блендер;
  • листочки м’яти подрібнюємо і додаємо до морквині. До них додаємо 200 г або 1/3 частина яблучного пюре і перебиваємо;

  • готову суміш розкладаємо в стаканчики і ставимо в холодильник, але не в морозилку, це важливо.

2-виду, зеленого

  • ківі очищаємо від шкурочкі, нарізаємо і кладемо в подрібнювач;
  • шпинат нарізаємо і відправляємо до ківі. Сюди ж додаємо яблучне пюре. Все подрібнюємо;

  • виймаємо з холодильника стаканчики, наповнені помаранчевим сорбетом, і додаємо до нього зелений сорбет, залишивши місце для наступного виду. Знову ставимо в холодильник.

3 види, червоного

  • полуницю кладемо в блендер, вливаємо буряковий сік і додаємо залишився яблучне пюре. Все перебиваємо;

  • в стаканчики з попередніми видами сорбенту доповідаємо червоний вид, вставляємо дерев’яні палички і відправляємо, тепер уже в морозилку, на 2 години.

  • готовий сорбет виймаємо акуратно з стаканчиків, і … – «їсти подано».

Морозиво зі згущеним молоком по ГОСТу 1970 року в домашніх умовах

Цей вид морозива, ностальгія за тими часами, коли наше покоління тільки закінчило 10 класів і все життя була попереду. )))! Але не будемо відволікатися і займемося морозивом.

Нам потрібні:

  • 500 г вершків 33%
  • 200 г (1 склянка) згущеного молока
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ст.л. какао

приготування:

1. У попередньо охолодженої мисці, збиваємо охолоджені вершки, з додаванням ванільного цукру. Спочатку збиваємо на низьких оборотах, до появи піни, а потім на мах. оборотах, до стійких піків.

2. Після, додаємо згущене молоко і ще продовжуємо збивати 7-10 хвилин.

3. Отриману суміш ділимо на 2 частини, одну відправляємо в морозилку на 8-10 годин.

4. Другу частину – наповнюємо какао, перемішуємо до однорідності і також відправляємо в морозильну камеру на 8-10 годин.

Домашнє молочне морозиво

Нам потрібні:

  • 5 склянок молока (1 л)
  • 4 яйця
  • 2 ст.сахара
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч.л. свіжого вершкового масла

для заморозки:

  • 3 кг льоду
  • 1 кг крупної солі

приготування:

1.Нам знадобляться 2 яйця цілих і 2 жовтки, розбиваємо і злегка збиваємо.

2. Беремо каструлю, де будемо варити, і через сито проціджуємо збиті яйця. До них додаємо цукор, перемішуємо і заливаємо молоком.

3. У велику ємність, заливаємо воду, доводимо до кипіння і ставимо каструлю з сумішшю, виходить водяна баня.

4. При помішуванні, доводимо масу, до консистенції рідкої манної каші, це приблизно потрібно варити хвилин 15. Потім додаємо вершкове масло, перемішуємо, накриваємо кришкою і остужіваем до кімнатної температури.

5. остудженому масу відправляємо в холодильник, що не заморожуючи !!!, де вона пробуде 2 години.

6. Наступний етап – заморозка. Її можна проводити в морозильній камері, розклавши по стаканчиках, але ми підемо іншим шляхом.

7. Заморожування будемо виробляти в льоду з дуже крупною сіллю. У таз, по діаметру більшого, ніж каструля з сумішшю, кладемо наколотий лід і засипаємо його сіллю. Зверху льоду кладемо ємність з морозивом і при помішуванні, охолоджуємо його. Маса повинна придбати кашоподібну стан, це приблизно через 20-30 хвилин.

8. У цьому стані, до суміші можна додати будь-які наповнювачі: какао, горіхи, заморожені ягоди, цитрусові, шоколад та інші. Суміш викладаємо в пластикові формочки і ставимо в морозилку на 3 години.

Як зробити італійське шоколадне морозиво в домашніх умовах

Нам потрібні:

  • 2 склянки молока
  • 0,5 ст. какао
  • 1 плитка шоколаду
  • 1 ст.сахара
  • 3 жовтки, яєчних

приготування:

1.Какао змішуємо зі склянкою молока в мисці і ставимо її на вогонь.

2. Плитку шоколаду розламуємо і додаємо в какао-молочну суміш, помішувати, доводимо до кипіння і повного розчинення шоколаду. Знімаємо з вогню і остужіваем.

3. Стакан молока змішуємо з цукром, ставимо на вогонь, щоб цукор розчинився, і вбиваємо яєчні жовтки, злегка збиті.

Суміш перемішуємо, варимо до загустіння і з’єднуємо з шоколадною масою. При постійному помішуванні, проварюємо до отримання однорідної маси.

4. У пластмасову ємність, через сито, переливаємо масу і відправляємо в морозильну камеру на 3 години.

Відеорецепт: Як подати морозиво