Мигдаль з медом – рецепт приготування горіхів будинку

опис

Мигдаль з медом дуже корисний в зимовий час хоча б тому, що може заповнити брак калорій і всіх необхідних для організму речовин навіть своїм невеликою кількістю. Саме тому такого частування закривають трохи, а їдять з ранку натщесерце в якості профілактики. Переборщувати з вживанням смачних медових горіхів не варто, адже це може погано позначитися на здоров’ї. У деяких людей також спостерігається алергія на мед або горіхи, в такому випадку вживати таку заготовку також вкрай не рекомендується.

Покроковий фото рецепт, наочно представлений нижче в матеріалі, у всіх подробицях розповість вам про те, як просто можна приготувати в домашніх умовах мигдаль з медом. Таку заготовку можна приготувати і закрити на зиму, зберігати краще в холодному місці. Після приготування мигдаль буде покритий дуже апетитною і хрусткою цукрової скоринкою, що тільки додасть йому нових відтінків смаку. Приступимо до корисної заготівлі мигдалю з медом і цукром на зиму.

складові

мигдаль

(400 г)

мелений імбир

(1-2 ч. Л.)

Кухонна сіль

(1 ч. Л.)

Цукровий пісок

(70 г)

Рослинна олія

(1 ст. Л.)

вода

(1 ст. Л.)

мед

(1-2 ст. Л.)

кроки

  1. Для початку варто придбати для готування мигдаль, так як це наш основний інгредієнт. Купувати його краще в фасованому вигляді і обов’язково варто звертати увагу на дату виготовлення. Можна злегка потрясти пакет, і на око визначити свіжість продукту. Набутий мигдаль висипаємо в глибоку миску і поки залишаємо в спокої, духову шафу ставимо на розігрів до 150 градусів.

  2. Підберіть дві глибокі невеликі миски. В першу миску залийте холодну чисту воду, рослинне масло і мед, потім ретельно розмішайте інгредієнти так, щоб вони нагадували однорідну масу. У другу миску засипте вказану кількість солі, меленого імбиру і цукру, також змішайте інгредієнти до однорідної маси.

  3. За цей час духовка досить розігрілася. На чистий і сухий лист викладаємо лист пергаментного паперу, поверх нього рівним шаром висипаємо весь мигдаль так, як показано на фото. Успадковують 15 хвилин відправляємо деко з горіхами в розігріту духовку. За цей час мигдаль підрум’яниться, а в повітрі чітко запахне смаженими горіхами.

  4. Після закінчення зазначеного часу на розігріту сковороду виливаємо змішану воду з маслом і медом, кип’ятимо рідина і тільки після цього викладаємо туди підготовлений мигдаль. Вогонь зменшуємо до мінімуму і смажимо горіхи, постійно їх помішування, 2-4 хвилини. Зовнішній вигляд мигдалю зазнає змін: колір шкірки потемніє, а поверхня стане більш глянцевою.

  5. Тепер настала черга додавати на сковороду змішаний з імбиром цукор. Робити це варто в кілька прийомів і після кожної сухий порції ретельно вимішувати мигдаль на сковороді.

  6. Після обсмажування горіхи потрібно остудити, тому викладаємо їх на суху пергаментний папір і чекаємо практично повного охолодження.

  7. На цьому все пріготволенія завершені. Смачний і ароматний, а головне корисний мигдаль з медом готовий, його вже можна подавати до столу або перекласти в банки для зберігання.

    Смачного!