Найсмачніші плюшки з корицею і медом

  • У теплу (35-40 С) воду додаємо ложку цукру, сухі дріжджі і дві ложки борошна із загальної кількості борошна за рецептом. Перемішуємо, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин щоб дріжджі активувалися. Повинна з’явитися характерна пінка.
  • Додаємо цукор, що залишився (3 ст.л), сіль, ванільний цукор, рослинна олія, яйце і тепле молоко або кефір (моєму випадку це кефір). Все добре перемішуємо.
  • Просіваємо туди половину норми борошна і замішуємо липке тісто.
  • Додаємо злегка підтоплення вершкове масло і втручається його руками в тісто.
  • Додаємо решту борошна і замішуємо еластичне НЕ липнуче до рук тісто.
  • Кладемо тісто в миску, попередньо злегка змастивши її олією, нариваємо і залишаємо в теплому місці на півтори-дві години. Тісто має добре збільшитися в обсязі.

  • Ділимо тісто на 12 рівних кульок. Кожна кулька розгортаємо в коржик, змащуємо рослинним або вершковим маслом, присипаємо цукром і корицею (за бажанням), звертаємо коржик в рулетик, складаємо його навпіл і в місці згину робимо ножем надріз, але не до кінця, надрізати частини розгортаємо зрізом вгору. Виходить плюшка.

  • Кладемо плюшки на деко на великій відстані один від одного, накриваємо їх і залишаємо на 15-20 хвилин для вистоювання.
  • Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно по 30 хвилин до рум’яності. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
  • Поки плюшки ще дуже гарячі щедро змащуємо їх рідким медом. Якщо мед густий, то прогрійте його трохи в мікрохвильовці.

Завдяки меду плюшки виходять просто казкові і до того ж дуже красиво блищать. Спробуйте це дуже смачно!
Відео рецепт:

Тісто для булочок:

  • Вода – 120 мл (35-40 C)
  • Молоко (або кефір) – 120 мл (35-40 C)
  • Цукор – 4 ст. л. (1 в опару + 3 в тісто)
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Рослинна олія – ??1 ст.л.
  • Вершкове масло – 60 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 500 г (± 30 г)