Огірки солоні з горілкою на зиму – заготівля по фото рецептом в домашніх умовах

опис

Огірки солоні з горілкою на зиму – незвичайна, але дуже смачна заготівля. Такі огірки легко приготувати в домашніх умовах своїми руками, а вживати їх всю довгу зиму – одне задоволення.

Огірки вийдуть хрусткими і щільними, красивого бурого кольору, трохи солодкуватими, як мариновані, і при цьому зі смаком сталих і скислих натуральним способом огірків, зовсім як в бочці. Такі огірки можна використовувати з соняшниковою запашним маслом, в складі м’ясних і овочевих салатів, вінегретів, додати в розсольник або в тушковану яловичину, щоб надати м’який і насичений смак м’яса, додати в домашню піцу для додання пікантності.

Прості і доступні спеції, малі витрати часу, відмінний смак огірків зроблять цей рецепт одним з найулюбленіших. Огіркам, заготовленим за цим рецептом, завжди знайдеться місце на полицях у вашому підвалі або коморі, адже тільки ці огірки, на відміну від інших природного засолу, можна зберігати в коморі не побоюючись, що банки вибухнуть. Огірки з горілкою можна накривати капроновими кришками для швидкої закачування.

Готувати на нашу пошаговому рецептом з фотографіями швидко і захоплююче. Із запропонованого кількості продуктів у вас вийде банку огірків об’ємом два літри. Для заготівлі на зиму більшої кількості банок огірків з горілкою замість оцту збільшуйте ятати пропорційно. На яку кількість заготовки ви не зважилися б зайвих або залишилися на наступний рік огірків не буде.

складові

огірки

(1,3 кг)

вода

(1 л)

горілка

(80 мл)

Кухонна сіль

(1,5 ст. Л.)

Цукровий пісок

(2 ст. Л.)

листя хрону

(2 шт.)

кріп

(Сушений, 5 гілочок)

часник

(4 зубчики)

Лавровий лист

(2 шт.)

кроки

  1. У теплій воді з содою промиваємо необхідну кількість банок і кришок до них. Полощіть їх в проточній воді. Стерилізуємо банки над парою або в духовій шафі. Якщо ви зважилися скористатися останнім способом, то не забувайте, що банки потрібно ставити в холодну духовку сухими і виймати також вже остиглими, щоб уникнути можливого розколу банки. Готуємо спеції і промиваємо лавровий лист і листя хрону. Подрібнюємо стебло кропу.

  2. Відібрані рівні огірки одного розміру і, бажано, одного сорту добре промиваємо в проточній воді. Обрізаємо носики і хвостики.

  3. Очищаємо часник від лушпиння, трохи розчавлює його ложкою або нарізаємо пластинками. Щоб часник легко очищався його необхідно буквально на три хвилини залити водою. Це допоможе відійти лушпинні від м’якоті часнику, вона не буде прилипати до пальців.

  4. Укладаємо подрібнені прянощі на дно підготовленої банки.

  5. Поверх прянощів щільно укладаємо огірки.

  6. Висипаємо в огірки отмеренную норму цукру, солі і горілки. Заливаємо дуже холодною водою в рівень горлечка банки. Не переживайте, це не багато води. Огірки не замочували попередньо, тому рідина швидко вбереться в них, зайвого соку не буде.

  7. Накриваємо бутель марлею в кілька додавань і закріплюємо на шийці ниткою або гумкою. Ми залишаємо в теплій кімнаті або на балконі на три дні. За цей час вода стане розсолом. Вона стане каламутною, а огірки побуреют, причому колір не скрізь буде однорідним. Це означає, що процес йде правильно.

  8. На поверхні розсолу може з’явитися піна. Від неї потрібно позбутися.

  9. Після закінчення трьох днів необхідно закатати огірки для тривалого зберігання. Для цього злитимемо розсіл в каструлю і поставимо на середній вогонь. Доведемо до кипіння за дві – три хвилини і гарячим виллємо в банку з огірками.

  10. Накриємо банку з огірками підготовленої кришкою і швидко закатати. Процес приготування закінчено. Укутувати заготовку не потрібно – нехай остигає природним способом. Через місяць можна знімати пробу з солоних огірочків в банках.

    Смачного!