Овочева ікра на зиму – фото рецепт в мультиварці

опис

Овочева ікра на зиму – це така закуска, яка припаде до смаку як дорослим, так і дітям. Її люблять багато, дуже смачно їсти її разом з хлібом або ж додавати до різних страв або запіканок.

Інгредієнти для приготування овочевої ікри можуть бути самими різними, ви можете додавати або прибирати їх на свій смак. Найчастіше до складу закуски входить морква, помідори, баклажани, буряк, цибулю і капуста. При цьому, подрібнювати продукти можна як на тертці, так і за допомогою м’ясорубки, в будь-якому випадку овочева ікра вийде дуже смачною і ситної.

Для того щоб страва вийшла не тільки смачним, а ще соковитим і корисним, готувати його краще за допомогою мультиварки. Завдяки такому способу готування, більшість овочів зберігають велику частину своїх корисних властивостей і вітамінів, а якщо ви плануєте закривати ікру на зиму, то ці властивості вам дуже знадобляться. Ні для кого не секрет, що саме взимку наш організм страждає від нестачі вітамінів, через що відбуваються збої в роботі імунної системи. У зв’язку з цими збоями наш організм стає більш схильний до атаки бактерій і вірусів, тому більшість людей взимку хворіє простудними або вірусними захворюваннями. Включивши в свій раціон смачну овочеву ікру, приготовану своїми руками в домашніх умовах, ви забезпечите організм необхідними компонентами і забезпечите себе від різних захворювань.

Найкраще брати овочі, які були вирощені на власній грядці, а не куплені в магазині. Вони містять куди більше вітамінів, ніж покупні, так як овочі, виставляються на продаж, дуже часто вирощують на хімікатах, щоб прискорити їх зростання, збільшити вагу або зробити забарвлення більш насиченим.

У домашніх умовах приготувати смачну овочеву ікру дуже просто за допомогою мультиварки. Просто візьміть необхідну кількість інгредієнтів, а також наш простий покроковий рецепт з фото, і починайте готувати відмінну закуску на зиму.

складові

кабачки

(600 г)

Білокачанна капуста

(200 г)

морква

(1 шт.)

помідори

(2 шт.)

Ріпчаста цибуля

(1 шт.)

Рослинна олія

(2 ст. Л.)

Кухонна сіль

(1 ч. Л.)

Цукровий пісок

(2 ч. Л.)

кроки

  1. Підготуйте всі овочі для приготування ікри заздалегідь, щоб не витрачати час на їх пошуки під час процесу готування. Переконайтеся, що інгредієнти досить свіжі, промийте їх у проточній воді, дайте трохи обсохнути і підготуйте до подальших дій: морквину очистіть від шкірки, цибулю – від лушпиння, кабачок розріжте на частини і видаліть все насіння.

  2. Очистивши від шкірки морква, візьміть крупну тертку і почніть її натирати, складаючи морквяну стружку в окрему ємність.

  3. Капусту теж ретельно промийте, зніміть пару верхніх шарів, після чого почніть нарізати її так, як вказано на фото. При цьому бажано, щоб капуста обов’язково була молодою, так як в іншому випадку вона буде жорсткою і не такою солодкою, як молода.

  4. Очищений від лушпиння цибулю необхідно нарізати досить дрібними кубиками. При цьому, якщо ви не хочете проливати сльози при нарізці лука, можете періодично змочувати ніж проточною водою.

  5. Що стосується помідорів, то перед нарізкою їх потрібно скласти в друшляк і полити окропом. Це робиться для того, щоб було простіше знімати шкірку. Після того як ви її знімете, наріжте томати трохи крупніше, ніж цибулю.

  6. Далі справа за мультиваркою: всі подрібнені інгредієнти складіть в чашу, додайте сіль і цукор за смаком, а також трохи рослинного масла. Вибирайте режим «Гасіння» і тушкуйте овочі протягом дев’яноста хвилин, періодично помішуючи, щоб вони проварилися рівномірно.

  7. Коли всі інгредієнти будуть готові, слід взяти блендер і подрібнити їх до стану пюре. Також ви можете скористатися м’ясорубкою, перекрутивши через неї овочі. Готову овочеву ікру розкладіть по банках, закрийте кришками і приберіть в льох або комору до зими.

    Смачного!