Ожиновому варення – покроковий фото рецепт приготування з лимоном

опис

ожиновому варення – це дуже смачне ягідне частування, яке багато господині люблять заготовлювати на зиму. Дуже часто ожину комбінують і з іншими ягодами і фруктами, а найчастіше з малиною, лимоном, апельсином, полуницею і смородиною.

Крім того, що ласощі, приготоване в домашніх умовах, виходить смачнішим, ніж те, яке можна купити в магазині, таке варення ще й дуже корисно для організму. Користь його полягає в тому, що в його складі містяться вітаміни і мікроелементи, які підтримують імунітет і нормалізують його роботу. Завдяки цьому навіть у найлютіші морози вам не страшні ніякі застуди і віруси! Крім того, вживання ожинового варення сприяє зниженню артеріального тиску, зміцнення судин і попередження розвитку захворювань серця і кровоносної системи. Це – відмінний привід включити даний продукт в свій постійний раціон.

Приготувати таке ягідне ласощі з ожини можна як стандартним способом, скориставшись каструлею, так і за допомогою мультиварки, яка значно полегшить вам задачу.

Щоб ожиновому варення, заготовлене на зиму, вийшло більш ароматним і смачним, слід вибирати тільки стиглу і солодку ягоду. Зріла ожина повинна бути чорного або темно-коричневого кольору з червоними прожилками. Якщо колір ягідки блідо-рожевий або червоний, значить, вона ще не дозріла. Використання таких інгредієнтів зробить варення кислуватим, якщо ви не додасте більше цукру.

Цей простий рецепт-п’ятихвилинка дозволить швидко і легко приготувати дуже смачні ласощі на зиму. Ожиновому варення особливо сильно сподобається вашим діткам, а й дорослі теж будуть не проти покуштувати таке частування. Ви можете зробити начинку для пирога або млинчиків, а також прикрасити торт таким варенням. Головне – правильно його приготувати. У цьому вам допоможе наш покроковий рецепт з фото. Запасайтеся необхідними інгредієнтами і починайте готувати дуже смачне варення в домашніх умовах.

складові

ожина

(2 ст.)

Цукровий пісок

(2 ст.)

лимон

(2 ч. Л. Соку)

кроки

  1. Спочатку зберіть необхідну кількість ожини. Переконайтеся, що ягоди досить стиглі, а також не забудьте промити їх і прибрати зайвий сміття. При промиванні ожини постарайтеся не натискати на неї занадто сильно, щоб не пошкодити ягоди.

  2. Якщо ви хочете, щоб в готовому ожиновому варення не було кісточок, необхідно перетерти ягідки через дрібне сито. Таким чином ви зможете і від насіння позбутися, і змусити ожину пустити сік.

  3. Засипте ягідну масу цукром, ретельно перемішайте інгредієнти за допомогою дерев’яної ложки, а потім залиште їх в каструлі на кілька годин, щоб ожина пустила сік. Коли цукор остаточно розтане, можете ставити ємність з солодкою масою на плиту.

  4. Увімкніть середній вогонь і починайте варити варення з ожини, додавши трохи свіжовичавленого лимонного соку. Його слід регулярно помішувати, щоб суміш не пригорає до дна. Також не забувайте знімати піну, якщо хочете, щоб ваше ласощі було прозорим. В цілому на варіння частування має бути витрачено не менше десяти хвилин після закипання суміші. Найкраще тримати варення на середньому вогні близько п’ятнадцяти хвилин, після чого його можна знімати з плити.

  5. Заздалегідь простерилизуйте банки і кришки, які будуть використовуватися при закриванні варення на зиму, після чого починайте перекладати в них солодку ароматну масу. Додаткова стерилізація не потрібно, тому закатати банки кришками і можете відправляти смачне домашнє ожиновому варення на зберігання в льох або комору.

    Смачного!