Парові котлети з яловичини дієтичні: рецепт з фото крок за кроком

При дієтичному харчуванні рекомендують вживати нежирне м’ясо. До нього відносяться: м’ясо курки, телятина, м’ясо кролика. На приготування страв з цього м’яса не потрібно багато часу. Особливо корисні страви, приготовані на пару.

Сьогодні я розповім свій рецепт, як приготувати парові котлети з яловичини дієтичні в пароварці. Власне, я вибрала ніжну телятину, додала вівсяні пластівці, і котлети вийшли соковиті і корисні.

Із серії корисних рецептів: яловичина, запечена в фользі, соковита і смачна, покроковий рецепт з фото.

Для котлет нам знадобляться такі продукти:

  • Телятина – 0,5 кг.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вівсяні пластівці – 50 г.
  • Молоко або вершки 100 г.
  • Сіль за смаком.
  • Панірувальні сухарі (для обсипання) – 200 г.

За бажанням:

  • Часник – 1 зубок,
  • Перець чорний мелений.

Для дієтичних страв краще брати телятину, а не яловичину. Телятина більш ніжне м’ясо і воно швидше готуватися. Свіже м’ясо обмиємо під проточною водою. Нарізаємо за допомогою ножа на невеликі шматочки. Складаємо в глибоку миску.

Замість хліба, ми будемо використовувати вівсяні пластівці. Вони більш корисні і відмінно підходять при дієтичному харчуванні. Їх теж потрібно попередньо підготувати, перш ніж додати в фарш. Вівсянку подрібнюємо на кавомолці.

Отриману борошно висипаємо в ємність і заливаємо гарячим молоком або нежирними вершками (10%). Ми залишаємо на 10 хвилин для набухання.

Лук очищаємо від лушпиння. Нарізаємо шматочками.

Яйця збиваємо виделкою або вінчиком.

Подрібнюємо за допомогою м’ясорубки м’ясо і цибулю.

В кінці висипаємо набряклі і остигнула вівсяну муку і вливаємо яйця. Додаємо сіль і добре вимішуємо. За бажанням можна покласти подрібнений часник і перець.

Фарш для котлет готовий.

Вмочуємо руки в воду і формуємо заготовки для котлет.

Обсипаємо сухарями і укладаємо в одну з форм пароварки.

Накриваємо кришкою. Наповнюємо ємність для води і включаємо машину на 50 хвилин. Якщо під час приготування вода в ємності випаруватися до значка мінімуму, можна її долити, не вимикаючи пароварку.

При користуванні пароваркою потрібно дотримуватися заходів безпеки. Наприклад, знімати кришку під час приготування не можна, так як можна обпектися паром.

Дзвінок нам повідомить про закінчення приготування страви. Парові котлети з телятини готові, але при бажанні можна ще приготувати підливу. Одночасно з котлетами в пароварці, можна приготувати і гарнір.


Готові котлетки викладаємо на тарілку.

Готувала Нарядчук Олена, смачного!

З варіантів корисного дієтичного харчування: суп-пюре з сочевиці, подивіться рецепт приготування з покроковими фотографіями.