Паштет з курячої печінки – фото рецепт з цибулею і морквою

опис

Паштет з курячої печінки, приготований своїми руками з цього класичним рецептом з фото, виходить ніжним, соковитим і дуже смачним. Густа однорідна консистенція даного паштету дозволяє його використовувати для виготовлення смачних бутербродів, якими зручно швидко перекушувати в будь-який час доби. Такий смачною печінкової масою нерідко начиняють і тарталетки. Блюдо виходить оригінальним і святковим. Крім цього, з використанням універсального паштету в домашніх умовах можна зробити смачні млинці, а також французькі профитроли з заварного тіста і ситні дієтичні салати. Незважаючи на простоту курячого паштету, його також можна подавати і до святкового столу в якості окремої закуски, прикрасивши для цього його всього лише свіжою зеленню.

Що стосується приготування домашнього паштету, то його можна приготувати не тільки з курячої печінки. Багато господинь для його створення використовують і шлунки, і сердечка, і навіть запечену курячу грудку. Любителі свинини і яловичини простий паштет готують виключно зі свинячої і яловичої печінки відповідно, а замість сухого червоного вина часто використовують коньяк.

В якості додаткових інгредієнтів для створення такої смачної маси можуть виступати і гриби, і волоські горіхи, і сало, і навіть вершки. Останній компонент часто замінюють домашнім коров’ячим молоком. Також в паштет з курячої печінки бажано додавати мускатний горіх, щоб смак і аромат страви був яскравим і виразним. За бажанням, смак паштету можна перетворити кисло-солодким яблуком, а зміцнити його структуру можна курячим яйцем.

Отже, щоб приступити до готування смачного ніжного паштету з курячої печінки, рекомендуємо спочатку уважно прочитати наведений нижче рецепт з фото і покроковою інструкцією. Вивчивши його, процес готування буде швидким і досить легким!

складові

курка

(Печінка, 2 кг)

морква

(Велика, 2 шт.)

Ріпчаста цибуля

(2 шт.)

вино

(150 г)

Мускатний горіх

(1 ч. Л.)

Кухонна сіль

(за смаком)

Цукровий пісок

(за смаком)

спеції

(за смаком)

кроки

  1. Для того щоб домашній паштет вийшов дійсно смачним, для його створення потрібно взяти найсвіжішу печінку курки. Потім її потрібно правильно підготувати. Курячу печінку для початку необхідно дуже добре промити водою, а потім її слід обсмажити на сковороді з попередньо наколінним маслом. Пробжаріть інгредієнт можна також в мультиварці і в духовці.

  2. Зажарювати печінку до золотистого кольору не потрібно. Біліть вона повинна тільки зовні, всередині ж її колір повинен залишитися ніжно-рожевим. В іншому випадку, печінку стане жорсткою, і паштет з неї вийде вже не таким, яким повинен бути.

  3. Коли вся печінку буде обсмажена, підготуйте до обсмажуванні овочі. Ріпчасту цибулю подрібніть півкільцями, а моркву невеликими брусочками або кубиками.

  4. Обсмажувати цибулю і моркву слід до їх розм’якшення, щоб в процесі збивання з них легко можна було отримати однорідну масу. Отже, коли овочі будуть обсмажені до потрібного стану, з’єднайте їх з печінкою і помістіть в чашу блендера. До них же додайте мускатний горіх і сухе червоне вино. Також не забудьте в ємність з печінкою і овочами додати сіль, цукор і бажані спеції.

  5. Далі поміщені в чашу інгредієнти почніть поступово збивати до отримання однорідної маси. У тому випадку, якщо блендера у вас немає, то можна скористатися м’ясорубкою. Однак майте на увазі, перекручена через м’ясорубку суміш вийде не однорідний, а рубаною.

  6. Після збивання зберіть залишки компонентів на стінках чаші блендера, після чого ще раз гарненько збийте печінкову масу. Паштет повинен вийти ідеально однорідної консистенції, без грудочок.

  7. Готову масу остудіть, помістіть в зручну ємність і поставте в холодильник для подальшого зберігання. За бажанням, отриманий паштет можна заготовити на зиму в банках. Для цього ємності під заготовки потрібно обов’язково простерилізувати і герметично закатати. Заготовлений таким способом паштет буде зберігатися мінімум три місяці, якщо весь час він буде перебувати в прохолодному місці. Також такий домашній продукт можна розфасувати по контейнерах і заморозити в морозилці, смакових якостей він не втратить. Ніжний соковитий паштет зі смаженої курячої печінки з морквою і цибулею готовий. Його корисно вживати в їжу не тільки дорослим, але й дітям теж.

    Смачного!