Паста з часниковим стрілок – рецепт з фото приготування на зиму

опис

Паста з часниковим стрілок – універсальний домашній продукт, який зберігає максимальну кількість корисних характеристик зелені часнику. В даному випадку, можна точно сказати, що це найкраща часникова заготовка, яка дуже швидко і просто виготовляється в домашніх умовах. До того ж в даному фото рецепті до часнику додаються різні спеції, за рахунок чого паста стає вдосконаленою в смакових якостях.

У кожної господині на кухні часникова паста досить швидко знаходить своє застосування. Ще б! Вона має приголомшливі смаковими якостями, за рахунок яких і блюдо стає дуже смачним і ароматним. Наприклад, часником в такому вигляді можна розтерти перед запіканням курку або будь-яке інше м’ясо. Крім цього часникову пасту додають до деяких салати і закуски. Така заготовка стане прекрасним доповненням для багатьох домашніх страв.

Ще з давніх часів, часник вважається лікувальним продуктом, який славиться дієвим захистом організму від багатьох захворювань, тому його рекомендується регулярно вживати в їжу. Тим більше дану часникову масу можна використовувати хоч кожен день, досить просто намазати її на хлібець як ранковий бутерброда. Завдяки такій корисній заготівлі можна розраховувати на те, що ви будете повністю захищені від безлічі вірусних і простудних захворювань.

Отже, приступимо до вивчення викладеної нижче покрокової фото інструкції і негайно почнемо виготовляти в домашніх умовах дуже корисну і смачну часникову заготовку на зиму.

складові

часникові стрілки

(1 пакет)

Морська сіль

(за смаком)

Чорний перець мелений

(за смаком)

Чорний перець горошком

(за смаком)

Рослинна олія

(300 мл)

кроки

  1. Спершу підготуємо всі необхідні продукти для виготовлення прекрасної часниковою пасти в домашніх умовах. Щоб заготовка вийшла смачнішою, стрілки часнику необхідно вибирати наймолодші. У такому вигляді вони більш насиченою і соковитіше.

  2. Тепер зелені стебла часнику потрібно подрібнити блендером або прокрутити їх на м’ясорубці. Під час цього процесу можна вдосталь надихатися прекрасним часниковим ароматом, який буде стояти на всю кухню.

  3. Перець горошком можна за бажанням замінити на зерна коріандру. У будь-якому випадку все зерна слід подрібнити за допомогою ступки.

  4. В даному рецепті ми використовуємо морську сіль, але вона дуже погано подрібнюється блендером, тому її потрібно додавати в заготовку з розрахунком на те, що під час настоювання пасти сіль розчиниться поступово. За рахунок цього часникова заготовка буде набагато солоніша, ніж була при готуванні. Замість морської солі дозволяється використовувати звичайну кухонну сіль.

  5. У готову часникову масу додаємо всі підготовлені спеції і вливаємо в неї рослинне масло. Тепер все ретельно перемішуємо і обов’язково пробуємо заготовку на смак.

  6. Готову ароматну суміш викладаємо в заздалегідь простерилізовані баночки, а зверху можна налити тонкий шар масла, щоб бути впевненим в успішному зберіганні пасти. Баночки обов’язково закручуємо кришками. Часникова паста на зиму готова. Зберігати її слід в холодному місці, наприклад, в холодильнику.

    Смачного!