Пастила з чорної смородини – фото рецепт, як приготувати в сушарці

опис

Пастила з чорної смородини, приготована своїми руками, напевно сподобається вам і вашій родині, так як смак такого частування яскравіше і більш насиченим, ніж у того, яке ви купите в магазині.

Для приготування пастили вам буде потрібно всього два інгредієнти: чорна смородина і цукор. Однак, в тому випадку, якщо смородина досить солодка, цукор може навіть не знадобитися.

Велика перевага такої домашньої пастили в тому, що смородину для її приготування не потрібно довго варити. Завдяки цьому в ягодах зберігається велика частина мікроелементів і вітамінів, а також не губиться смак свіжої смородини. Таким чином, приготувавши пастилу правильно, ви зможете зберігати її практично всю зиму. Що стосується сушіння, то сушити ласощі можна як в електросушарці, так і в духовці, однак, якщо ви вирішите сушити пастилу в духовці, то ви ризикуєте втратити частину смакових якостей. Саме тому краще віддати перевагу сушарці. Якщо у вас немає такого кухонного гаджета, його було б бажано придбати, адже він не раз стане в нагоді вам в побуті.

У домашніх умовах можна приготувати пастилу з чорної смородини навіть без цукру, але при цьому ягоди слід вибирати таким чином, щоб вони були дозріли і солодкі, інакше ласощі вийде злегка кислуватим. Ми пропонуємо вам наш покроковий рецепт з фото, щоб зробити таке частування самостійно. Якщо ж ви ніколи не пробували Чурчхелла або пастилу, то зараз – саме час це виправити! Озброюйтеся нашим рецептом, запасайтеся інгредієнтами і готуйте солодощі в сові задоволення!

складові

Чорна смородина

(800 г)

Цукровий пісок

(50 г)

кроки

  1. Як вже було сказано, якщо ви хочете приготувати солодку пастилу без цукру, то чорну смородину потрібно збирати так, щоб вона була зріла, а її плоди мали темно-синій колір. Якщо ягоди будуть великими – відмінно, так як така смородина є більш ароматною і смачною. Тільки не зривайте недозрілі і занадто тверді ягоди, щоб не зіпсувати ласощі.

  2. Зібравши необхідну кількість смородини, її необхідно ретельно промити, щоб позбавити від пилу і бруду, а також позбутися від плодоніжок та іншого сміття. Відразу після цього ягідки смородини слід покласти в чашу блендера і подрібнити до стану пюре, щоб після цього перелити суміш в каструлю і поставити на вогонь. Пюре з чорної смородини обов’язково слід довести до кипіння і прокип’ятити не більше п’яти хвилин. Завдяки тому, що варити смородину потрібно відносно недовго, більшість смакових і корисних властивостей вона зберігає. Також на цьому етапі можете додати цукор, якщо того вимагає ситуація.

  3. Після того як пюре з чорної смородини прокипіла, дістаньте електросушарку, а також пергаментний папір, акуратно розмажте по ній суміш зі смородини і покладіть на піддон сушарки. Сушити пастилу таким чином слід близько трьох годин, плюс-мінус двадцять хвилин. По готовності обережно відокремте сухий пласт ласощі від пергаменту, наріжте смужками і скрутіть в рулетики. Так буде зручніше зберігати пастилу з чорної смородини в контейнері.

    Смачного!