Пастила з слив – рецепт з фото, як зробити в домашніх умовах

опис

Пастила з слив – це дуже смачне ласощі, яке може запросто замінити більшість магазинних продуктів. Таке частування містить в собі тільки натуральні продукти, і не містить ніяких небезпечних для здоров’я добавок, а зробити його досить просто, якщо прочитати наш покроковий рецепт.

Сливову пастилу люблять як дорослі, так і діти, а ще її дуже легко приготувати в домашніх умовах. Зливи для такого ласощі краще вибирати самі соковиті і стиглі, а кількість цукру безпосередньо залежить від солодощі фруктів. Іноді пастилу роблять досить кислою, завдяки чому її можна додавати в різні соуси до м’яса або, наприклад, до піци. Таку сливову пастилу можна нарізати дрібними шматочками, і в підсумку вона з легкістю зможе замінити цукерки. Так як в її складі немає хімікатів, зате присутня маса корисних вітамінів і мікроелементів, це частування можна і навіть потрібно давати дітям, щоб дитячий організм взимку отримував досить корисних компонентів.

Сливову пастилу також можна зробити з додаванням яблук і навіть кабачків. Вийде теж дуже смачно! Дуже часто пастилу запікають у духовці, але це не зовсім правильно, тому що висушена на сонці пастила збагачується великою кількістю корисних елементів. Калорійність такого продукту мінімальна, тому ці ласощі можна спокійно їсти тим, хто стежить за своєю фігурою.

Простий покроковий рецепт приготування сливової пастили в домашніх умовах з фото-підказками ми пропонуємо вам прочитати прямо зараз, щоб навчитися правильно готувати такі ласощі і пригощати їм свою сім’ю.

складові

Зливи

(1 кг)

Цукровий пісок

(500 г)

кроки

  1. Спочатку приготуйте всі необхідні інгредієнти, які знадобляться вам для приготування такої смачною домашньою пастили. Зливи візьміть такі, які подобаються вам найбільше. Бажано, щоб вони були досить солодкі, інакше кількість цукру доведеться збільшити.

  2. Гарненько промийте сливи і видаліть плодоніжки, а також очистіть від іншого сміття. Подбайте, щоб серед інгредієнтів не було слив, які почали підгнивати.

  3. Тепер слід розрізати кожну сливу на дві частини, витягти і викинути кісточку, потім необхідно скласти фруктові половинки в глибоку ємність і засипати цукром, гарненько перемішавши.

  4. Коли сливи почнуть пускати сік, додайте до них один стакан звичайної накопичений води і поставте на піч, включивши середній вогонь. Після того як суміш почне кипіти, проваріть її п’ятнадцять хвилин, а потім зніміть з вогню, поставивши остигати.

  5. Відкиньте отриману суміш на друшляк і залиште там, поки не стече сік. Його ви можете залишити на десерт, а знадобиться вам тільки сливова кашка.

  6. Дістаньте блендер і подрібніть кашку зі слив, перетворивши її в однорідну масу. Якщо блендера у вас немає, ви можете скористатися міксером або пропустити суміш через сито, результат вийде приблизно однаковим.

  7. Тепер візьміть піднос і застеліть його поліетиленовою плівкою. Застеляти потрібно так, щоб навіть краю були під плівкою. Після цього починайте викладати сливову суміш на піднос, розгладжуючи її тонким шаром.

  8. Після того як ви розкладіть сливову масу на підносі, відправте її в саме сонячне місце у вас у дворі або на балконі. Сушити пастилу зі слив на сонці потрібно по два дня з кожного боку, але, якщо ви скористаєтеся духовкою, результату досягнете набагато швидше. Результат повинен вийти такий, як показано на фото.

  9. Готову пастилу відокремте від поліетилену, згорніть у рулет і можете зберігати в холодильнику протягом кількох місяців. Смачного!